25/05/2022
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022 - 13:24

Iσχυρή έκρηξη στη Συγγρού: Τραυματίας με εγκαύματα ένας 78χρονος (video+pics)

Διαρροή αερίου το πιο πιθανό σενάριο * Βομβαρδισμένο τοπίο η περιοχή με ζημιές σε απόσταση 200 μέτρων * Κλειστή η Συγγρού και στα δύο ρεύματα έξι ώρες μετά

Ισχυρή έκρηξη συγκλόνισε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης (26/1) την περιοχή της λεωφόρου Συγγρού με την αστυνομία και την πυροσβεστική να αναζητούν την αιτία της, θεωρώντας ως πιο πιθανό σενάριο την διαρροή αερίου.

Από την έκρηξη τραυματίστηκε αρκετά σοβαρά ένας 78χρονος που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με εγκαύματα στο πρόσωπο και το σώμα, αλλά ευτυχώς δεν κινδυνεύει η ζωή του.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες από την πυροσβεστική υπηρεσία, εξετάζεται η διαρροή υγραερίου ή φυσικού αερίου στο κτίριο, καθώς διαπιστώθηκε ότι υπήρχε διαρροή, όταν έφτασαν οι πυροσβέστες, η οποία αντιμετωπίστηκε.

Ωστόσο, η λεωφόρος Συγγρού παραμένει κλειστή και για τα δύο ρεύματα ακόμα και μέχρι τη 1 μετά το μεσημέρι. Παράλληλα, λόγω της γενικής αργίας, υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με τα καταστήματα και τις οικίες της περιοχής, καθώς δεν δουλεύουν τα μαγαζιά που φτιάχνουν τζάμια και υπάρχει φόβος πλιάτσικου.
Ο εγκαυματίας αρχικά διεκομίσθη στο Λαϊκό νοσοκομείο, όπου στο Χειρουργικό τμήμα των ΤΕΠ του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες για τα εγκαύματα που φέρει στο πρόσωπο και σε άλλα σημεία του σώματος.

«Ευτυχώς δεν διατρέχει κίνδυνο η υγεία του», είπε o Τάσος Αντωνόπουλος πρόεδρος των εργαζομένων στο Λαϊκό.

Όπως είπε «επειδή το νοσοκομείο μας δε διαθέτει τμήμα εγκαυμάτων θα συνεχίσει τη νοσηλεία του ο ασθενής στο Γεννηματάς. Οι συνάδελφοι των ΤΕΠ παρά το γεγονός ότι δουλεύουν σερί σχεδόν 50 ώρες του έδωσαν όλη την απαραίτητη φροντίδα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω της κακοκαιρίας περίπου το 50% του προσωπικού του Λαϊκού δεν κατάφερε να προσεγγίσει το νοσοκομείο και να αναλάβει καθήκοντα με αποτέλεσμα όσοι ήταν ήδη στο νοσοκομείο να δουλεύουν έως και τέσσερις βάρδιες συνεχόμενα για να μη διαταραχθεί η λειτουργία της υγειονομικής δομής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατάθεση που έδωσε ο 78χρονος τραυματίας, ανέφερε ότι από το βράδυ της Τρίτης (25/1) υπήρχε η έντονη μυρωδιά αερίου μέσα στο διαμέρισμα. Όμως, αν και τον προβλημάτισε, δεν έδωσε ιδιαίτερη σημασία.

Έτσι, κοιμήθηκε και στις 06:45 το πρωί που ξύπνησε σημειώθηκε η έκρηξη.

Ο ηλικιωμένος, δεν θυμάται αν αυτό συνέβη την ώρα που άναψε τον διακόπτη για το φως και προκλήθηκε σπινθήρας ή τη στιγμή που πήγε να ανάψει τσιγάρο ή να φτιάξει καφέ.

Στο Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής αποκλείουν το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας και εκτιμούν ότι η διαρροή αερίου ήταν η αιτία της έκρηξης ωστόσο, έρευνα πραγματοποιεί και το ΤΕΕΜ της ΕΛ.ΑΣ. για κάθε ενδεχόμενο.

 

Μοιραστείτε το: