05/07/2022
ΕΥΡΩΠΗ | Τρίτη 24 Μαΐου 2022 - 19:49

Διευκρινίσεις Κομισιόν για το «ουδέν σχόλιο» μετά τις ακραίες δηλώσεις Ερντογάν για Μητσοτάκη

«Ο Πρωθυπουργός Μητσοτάκης είναι ο ηγέτης μιας κυβέρνησης της ΕΕ, που αναγνωρίζεται ως τέτοια από ολόκληρο τον κόσμο», αναφέρει

Διευκρινίσεις έδωσε η εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων μετά τις ίσες αποστάσεις που κράτησε ερωτηθείσα για την προκλητική επίθεση του Τούρκου Προέδρου κατά του Πρωθυπουργού.

Η εκπρόσωπος τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είπε χαρακτηριστικά: «Δεν σχολιάζουμε σχόλια -εξ ου και η σύντομη αντίδρασή μου στην ερώτηση στην αίθουσα Τύπου. Αλλά γενικότερα για το θέμα των σχέσεων με την Τουρκία και της αποκλιμάκωσης, μπορώ να πω:

Ο Πρωθυπουργός Μητσοτάκης είναι ο ηγέτης μιας κυβέρνησης της ΕΕ, που αναγνωρίζεται ως τέτοια από ολόκληρο τον κόσμο. Όπως τονίστηκε επανειλημμένα από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Συμβούλιο) (Μάρτιος και Ιούνιος 2021 συμπεράσματα EUCO), η Τουρκία αναμένεται να δεσμευτεί εποικοδομητικά με την ΕΕ και τα κράτη μέλη της και να λάβει μέτρα για την αποκλιμάκωση.

Ο σεβασμός προς τους γείτονες και η ενίσχυση των σχέσεων καλής γειτονίας αποτελούν τη βάση για εποικοδομητική συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Μοιραστείτε το: