12/08/2022
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022 - 22:04

Κορωνοϊός: Τι ισχύει με την 4η δόση του εμβολίου, διευκρινίσεις για τους άνω των 30 ετών (video)

Η Μαρία Θεοδωρίδου εξήγησε την απόφαση της Επιτροπής * Ποιους αφορά η σύσταση * «Συμμάζεψαν» την αρχική σύσταση που προκάλεσε σύγχυση στους πολίτες

Τους Έλληνες πολίτες άνω των 70 ετών και όσους διαμένουν σε μονάδες φιλοξενίας ηλικιωμένων, αλλά και στους άνω των 60 που έχουν σοβαρά υποκείμενα νοσήματα αφορά η σύσταση της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων για την 4η δόση του εμβολίου του κορωνοϊού.

Αυτό διευκρίνισε σε έκτακτη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας η πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου το απόγευμα της Πέμπτης (30/6). Έπρεπε βεβαίως να γίνει έκτακτη ενημέρωση για να «συμμαζέψουν» Επιτροπή και Υπουργείο Υγείας την σύσταση που προκάλεσε σύγχυση στους πολίτες, αλλά έφερε και σε αντιπαράθεση τους ίδιους τους επιστήμονες, αφού οι περισσότεροι από αυτούς υποστήριζαν πως δεν υπάρχουν οφέλη από μια τέταρτη δόση εμβολίου.

Η πρόεδρος της Επιτροπής συμπλήρωσε ότι για τους κάτω των 60 ετών η Επιτροπή, με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν για τα εμβόλια που έχουμε ήδη στη διάθεσή μας, το όφελος είναι περιορισμένο.

Ωστόσο, η Μαρία Θεοδωρίδου σημείωσε ότι η Επιτροπή εισηγήθηκε να είναι εφικτή η πραγματοποίηση της 2ης αναμνηστική δόσης στον γενικό πληθυσμό, δηλαδή στους άνω των 30 ετών, έχοντας συνεκτιμήσει την ασφάλεια των εμβολίων.

Μάλιστα, η πρόεδρος της Επιτροπής των Εμβολιασμών τόνισε ότι ο εμβολιασμός με την 4η δόση στην ηλικιακή ομάδα από 30 έως 59 ετών θα πρέπει να γίνεται εφόσον κάποιος το επιθυμεί και αφού πρώτα έχει μιλήσει με τον γιατρό του.

Μοιραστείτε το: