25/06/2021
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021 - 20:45

Εργασιακό νομοσχέδιο: Υπερψηφίστηκε επί της αρχής από την αρμόδια επιτροπή

Καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝ.ΑΛ., ΚΚΕ, ΜεΡΑ25 * Ονομαστική θα ζητήσουν Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ

Με την ψήφο της Νέας Δημοκρατίας υπερψηφίστηκε επί της αρχής το εργασιακό νομοσχέδιο. Σύσσωμη η αντιπολίτευση καταψήφισε, με τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝ.ΑΛ., το ΚΚΕ, και το ΜεΡΑ25 να λένε «όχι». Να σημειωθεί ότι η Ελληνική Λύση επιφυλάχθηκε για την Ολομέλεια.

Πλέον, το νομοσχέδιο βρίσκεται στη συζήτηση επί των άρθρων, ενώ θα ακολουθήσει η δεύτερη ανάγνωση, προτού τελικά κατευθυνθεί προς την Ολομέλεια. Υπενθυμίζεται ότι η ψήφιση του αναμένεται να γίνει στις 17 Ιουνίου, ημέρα που εκτός απροόπτου τον λόγο θα πάρουν και οι πολιτικοί αρχηγοί.

Στο μεταξύ το νομοσχέδιο προκαλεί ήδη πολλές αντιδράσεις. Και μπορεί η ψήφιση του νομοσχεδίου Χατζηδάκη να αναμένεται στις 17 Ιουνίου, ωστόσο ήδη το πολιτικό θερμόμετρο έχει ανέβει στα ύψη, εντός και εκτός κοινοβουλίου.

Καταθέτει αίτημα για ονομαστική ο ΣΥΡΙΖΑ

Κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ διασταυρώνουν ήδη τα ξίφη τους, με τον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη να δίνει ήδη από το βράδυ της Τρίτης (8/6) μια πρόγευση της γραμμής που θα ακολουθήσει η Νέα Δημοκρατία εντός της Βουλής, παρά τις επιμέρους διαφωνίες βουλευτών της πλειοψηφίας. Για την αξιωματική αντιπολίτευση το νομοσχέδιο αυτό θεωρείται η «μητέρα των μαχών» και θεωρείται βέβαιο πως θα κατατεθεί αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία για μια σειρά που συγκεντρώνουν σφοδρή κριτική.

Βγαίνει μπροστά για τις «φιλεργατικές» ρυθμίσεις ο Χατζηδάκης

Ονομαστική ψηφοφορία, ωστόσο, θα ζητήσει και η Ν.Δ. αφού δια του κ. Χατζηδάκη αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ζητηθεί αυτό επί άρθρων που τα θεωρεί «φιλεργατικά», όπως αυτά για την άδεια πατρότητας, τη γονική άδεια, αλλά και για τα μέτρα κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης στους χώρους εργασίας, προκειμένου να φέρει σε δύσκολη θέση την αξιωματική αντιπολίτευση.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε σε ανάρτησή του στο Facebook ο υπουργός Εργασίας:

«Αυτά είναι τα μέτρα του νομοσχεδίου για την Προστασία της Εργασίας για την ισορροπία επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής που ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταψηφίσει με οργή και αγανάκτηση! Άδεια πατρότητας 14 ημερών. Γονική άδεια 2 μήνες και για τους 2 γονείς πληρωμένη από ΟΑΕΔ. Άδεια φροντιστή 5 ημέρες. Ευέλικτες ρυθμίσεις εργασίας για γονείς παιδιών έως 12 ετών. Απαγόρευση απόλυσης πατέρα για 6 μήνες από τη γέννηση του κάθε παιδιού του. Τι θα πουν στους εργαζομένους, τους οποίους δήθεν υποστηρίζουν;».

Μοιραστείτε το: