18/01/2022
Οίστρος (αλογόμυγα) | Σάββατο 17 Ιουλίου 2021 - 16:16

Κάποιος να μαζέψει την… αστρολόγο Ματίνα!

Ο Οίστρος περιγράφει την κατάσταση της ελληνικής τηλεόρασης και των «αστέρων» της, μόνιμων και έκτακτων…

Κάποιες άλλες εποχές, στην ευλογημένη χώρα, που την κατοικούν 10,5 εκατομμύρια Ελλήνων και άγνωστος αριθμός... φιλελλήνων... οι ρόλοι ήταν εύκολα διακριτοί.

Η νομοθετική εξουσία νομοθετούσε.

Η εκτελεστική εξουσία εφάρμοζε.

Η δικαστική εξουσία ήλεγχε.

Ο τύπος, μέσω των ρεπόρτερ, εντόπιζε το πρόβλημα ψάχνοντας, αποκάλυπτε και παρουσίαζε.

Σήμερα ούτε διαβάζουμε ούτε συζητάμε.

Κοιτάζουμε το χαζοκούτι, το οποίο όλα τα περνά επιδερμικά.

Ο νόμος της ζούγκλας κυριαρχεί.

Που αρχίζει και που τελειώνει ο ρόλος της κάθε μιας από τις τέσσερεις διακριτές εξουσίες;

Με ποιες αξίες λειτουργούμε δεν ξέρεις πιά.

Εάν ένα παιδάκι φωνάξει «ο βασιλιάς είναι γυμνός», θα του κλείσουμε το στόμα, επειδή τα «παιδιά» δεν πρέπει να κάνουν τέτοιες διαπιστώσεις ή θα θυμηθούμε ότι «από μικρό κι από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια».

Το κοινωνικό ψυχολογικό φαινόμενο πού λέγεται «πλύση εγκεφάλου» και ο «τσαμπουκάς» κάποιων τηλεαστέρων δεν φαίνεται να σέβεται ούτε τον τηλεθεατή ούτε τη δικαιοσύνη.

Απειλούν, εκβιάζουν, ειρωνεύονται, δεν δέχονται άλλη άποψη πέραν αυτών που τους δίνουν να παπαγαλίσουν. Συσκοτίζουν τα πράγματα, αλλοιώνουν τα στοιχεία, καλούν τους ίδιους, συστημικούς, επιστήμονες και την άσχετη με την έρευνα, πρόεδρο των νοσοκομειακών γιατρών, αστρολόγο Ματίνα. Η οποία προβλέπει μέχρι και 10.000 κρούσματα την ημέρα τρομοκρατώντας τα πλήθη. Κάποιος να τη μαζέψει επί τέλους.

Αλλά δεν βγάζουν ειδήσεις όπως αυτή της 3Ε που ετοιμάζει ετικέτες «μένουμε σπίτι» για τα μπουκαλάκια της. Κατά νοείται με αυτό τι μάς έρχεται πάλι. 

Συνελόντι ειπείν, ο τηλεοπτικός φακός αποδεικνύει καθημερινά πως «κάνει ό,τι γουστάρει» με την ανοχή φυσικά της εκάστοτε κυβερνήσεως. Καθώς εξέλιπε η τσίπα στην Ελλάδα, ειδικά με την «λαίλαπα τής πανδημίας και των μεταλλάξεων» της.

Π.Σ.Κ.

Μοιραστείτε το: