20/04/2024
ΤΟΥΡΚΙΑ | Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021 - 17:19

Απίστευτη πρόκληση από την Τουρκία: «Λεκές της ιστορίας η άλωση της Τριπολιτσάς το 1821»

H ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών με τον ματωμένο χάρτη της Πελοποννήσου

Απασφάλισαν οι Τούρκοι που βρίσκονται πλέον εκτός ελέγχου, καθώς με ανάρτησή τους στον επίσημο λογαριασμό του τουρκικού ΥΠΕΞ το βράδυ της Πέμπτης 23 Σεπτεμβρίου, στην επέτειο των 200 χρόνων από την άλωση της Τριπολιτσάς, δηλαδή το γεγονός που σημάδεψε την απαρχή της Ελληνικής Επανάστασης κατά των Οθωμανών, αλλοίωσαν κάθε έννοια ιστορικού παρελθόντος, κάνοντας λόγο για «σφαγή της Τριπολιτσάς» και για «μαύρο λεκέ της ιστορίας».

Η ανάρτηση που περιλαμβάνει έναν χάρτη της Πελοποννήσου, ο οποίος στο σημείο που βρίσκεται η Τρίπολη, αντί για την πόλη έχει μια πληγή που αιμορραγεί, αναφέρει:

«Πέρασαν 200 χρόνια από τότε που δεκάδες χιλιάδες Τούρκοι σφαγιάστηκαν βάναυσα και αλύπητα στην Τριπολιτσά. Η απάνθρωπη αυτή σφαγή, στόχο είχε να μην αφήσει ούτε έναν Τούρκο στην Πελοπόννησο και έτσι πέρασε στην ιστορία ως μαύρος λεκές».

Ως «Άλωση της Τριπολιτσάς» έχει καταγραφεί η κατάληψη της πόλης της Τρίπολης στις 23 Σεπτεμβρίου 1821, έξι μήνες μετά από την έναρξη της επανάστασης του 1821.

Η πολιορκία ξεκίνησε τον Ιούνιο του 1821, ενώ η κατάληψη τελικά της πόλης είχε ως αποτέλεσμα την σταθεροποίηση της Επανάστασης στο Μοριά και αποτέλεσε τη βάση για την επιτυχή τελική έκβασή της το 1829.

Η πολιτική σπέκουλα και υπερβολή έχει και ένα όριο, όμως φαίνεται πως για τους Τούρκους, οι οποίοι έχουν αποδείξει ότι είναι μετρ στην διαστρέβλωση της ιστορίας, δεν υπάρχει κανένα όριο...

Μοιραστείτε το: