02/12/2021
ΥΓΕΙΑ | Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021 - 12:27

Aγανάκτησαν... ακόμα και στον ΣΚΑΪ: «Πόσες δόσεις θα κάνουμε, θα γίνουμε χρήστες στο τέλος!» (video)

H αντίδραση των δημοσιογράφων όταν ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αθανάσιος Τσακρής είπε ότι στο Ισραήλ ετοιμάζονται για την 4η δόση

Η χορήγηση δόσεων εμβολίου του κορωνοϊού χωρίς καν να διαφαίνεται το τέλος από αυτή την εφιαλτική κατάσταση που ζει η ανθρωπότητα, έφτασε στα.. όριά τους ακόμα και τους δημοσιογράφους του ΣΚΑΪ, του σταθμού που κατ’ εξοχήν προωθεί τις κυβερνητικές θέσεις «εμβόλιο ή χανόμαστε».

Toν καθηγητή Μικροβιολογίας Αθανάσιο Τσακρή είχαν καλεσμένο οι «Αταίριαστοι» το πρωί της Τρίτης (23/11) στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ να μιλήσει για την πανδημία του κορωνοϊού και την αντιμετώπισή της.

Ο καθηγητής είπε πως με βάση την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα είναι καλό να ανοίξει η πλατφόρμα για τη χορήγηση της τρίτης δόσης νωρίτερα από τους έξι μήνες που είναι τώρα.

«Να δώσουμε την ευκαιρία ειδικά στα μεγάλα άτομα να εμβολιαστούν. Καλύτερα στο πεντάμηνο, όπως το κάνει και το Ισραήλ. Μην ξεχνάμε πως βλέπουμε πια σοβαρές λοιμώξεις και σε άτομα εμβολιασμένα, κάτι που δείχνει πως χρειαζόμαστε συνεχώς νέες δόσεις. Στο Ισραήλ ετοιμάζονται πια για την τέταρτη δόση».

Στο σημείο εκείνο ο δημοσιογράφος Χρήστος Κούτρας εξανέστη: «Πόσες δόσεις θα κάνουμε κύριε Τσακρή; Θα γίνουμε χρήστες στο τέλος!», είπε στον καθηγητή.

Δείτε το επίμαχο σημείο από το 3:00:

Και είναι βεβαίως λογικό, να συμβεί αυτό σε κάθε νοήμονα άνθρωπο που βλέπει πως το μέλλον διαφαίνεται ζοφερό, με τον πληθυσμό να εμβολιάζεται συνεχώς κάθε έξι μήνες τουλάχιστον, χωρίς κανείς να μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι κάποια στιγμή η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί.

Όπως επίσης βλέπει πως τα εμβόλια που χορηγούνται είναι τα αρχικά εμβόλια και όχι κάποια επικαιροποιημένα για τη μετάλλαξη Δέλτα, για τα οποία κάποια στιγμή μίλησε ο Άλμπερτ Μπουρλά, αλλά ακολούθως τήρησε σιγήν ιχθύος. Κάτι που σημαίνει ότι αυτή κατάσταση δεν θα τελειώσει, μπορεί δε να γίνει και χειρότερη, αν ενσκήψει κάποια νέα μετάλλαξη, αφού οι φαρμοκοβιομηχανίες δεν... μπαίνουν στον κόπο να βγάλουν νέα εμβόλια αν δεν... ξεστοκάρουν τα ήδη υπάρχοντα.

Και φυσικά, κρίνοντας και από τις διαμαρτυρίες του Τέντρος Γκεμπρεγιέσους του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, δεν δείχνουν καν την επιθυμία να τα διαθέσουν στις φτωχές χώρες του τρίτου κόσμου, όπου πολλοί άνθρωποι δεν έχουν κάνει ούτε τις αρχικές δόσεις (ψελλίζουν μόνο κάτι για εμβόλια-γενόσημα...). Επιμένουν να τα διαθέσουν στις πλούσιες χώρες γιατί σε αυτές πληρώνονται αδρά...

Μοιραστείτε το: