14/05/2024
A-SPORTS | Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023 - 19:50

Αθλητικά: Καρδιοχτύπησε, αλλά πέρασε από τη Λαμία ο Παναθηναϊκός

Με γκολ του Σπόραρ στο 90' το «τριφύλλι» κέρδισε με 2-1 * Έχασε και πέναλτι ο Σλοβένος στην τελευταία φάση * Πολύ καλοί ήταν οι γηπεδούχοι

Λίγο έλειψε να την πατήσει... Ωστόσο, εκείνο που μετρά είναι το αποτέλεσμα για τις ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό και ο Παναθηναϊκός το πήρε. Λύγισε με 2-1 τη Λαμία το απόγευμα του Σαββάτου (4/11) πανηγυρίζοντας ένα σημαντικό τρίποντο στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας 1.

Οι γηπεδούχοι αποδείχτηκαν πολύ σκληρό καρύδι, αλλά στο φινάλε έσπασαν. Κάκιστη εμφάνιση από τους «πράσινους», ίσως η χειρότερη φετινή στο πρωτάθλημα μαζί με εκείνη απέναντι στην ΑΕΚ. Παρόλα αυτά δεν το πλήρωσαν.

Ο Σπόραρ έδωσε τη λύση στο τέλος και θα μπορούσε να έχει πετύχει και δεύτερο γκολ, αν δεν αστοχούσε σε πέναλτι. Οι αλλαγές του Ιβάν Γιοβάνοβιτς «καθάρισαν», αν και ο Σέρβος άργησε να παρέμβει στον αγώνα.

Εξαιρετικοί οι Καρλίτος και Τσιλούλης για τους γηπεδούχους, Νούνιες και Σίντκλεϊ έδωσαν επίσης λύσεις. Η Λαμία με τέτοιες εμφανίσεις δείχνει πως δεν μπορεί να μπλέξει, αλλά μόνο να κοιτάει προς τα πάνω.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με φάσεις και για τους δύο. Στο 1' είχε δοκάρι ο Ιωαννίδης και στο 9 ο Τσιλούλης. Η Λαμία φρέναρε τους «πράσινους» και για αρκετά λεπτά τους είχε μπλοκάρει.

Μόνο ο Ιωαννίδης απειλούσε και το έκανε ξανά στο 28'. Ωστόσο, στο 31' ο Κυριάκος Παπαδόπουλος έδωσε την μπάλα σε αντίπαλο, η άμυνα της ομάδας του βρέθηκε σε ανισορροπία και ο Μλαντένοβιτς το εκμεταλλεύτηκε διαμορφώνοντας το 0-1.

Οι γηπεδούχοι έβγαλαν αντίδραση και είχαν δύο ευκαιρίες για να ισοφαρίσουν πριν το ημίχρονο. Αμφότερες με τον Μαρτίνεθ, ο οποίος δεν κατάφερε να βρει στόχο. Ειδικά στην πρώτη στο 38' είχε πιάτο την εστία.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός συνέχισε να μην είναι καλός και στο 64' ο Καρλίτος βρήκε δίχτυα απέναντι στην πρώην ομάδα του. Δεν το πανηγύρισε πάντως εις ένδειξη σεβασμού.

Ακολούθως ο Γιοβάνοβιτς ανακάτεψε την τράπουλα και του βγήκε. Στο 72' δόθηκε πέναλτι στον Παλάσιος που σωστά πήρε πίσω το VAR για οφσάιντ, στο 77' ακυρώθηκε γκολ του Τσιλούλη ορθώς για τον ίδιο λόγο και στο 90' ο Σπόραρ διαμόρφωσε το τελικό 1-2 μετά από ωραία σέντρα του Μπερνάρ.

Στην τελευταία φάση του αγώνα κέρδισε πέναλτι ο Παλάσιος, αλλά το έχασε ο Σπόραρ. Να σημειωθεί πως από το 84' έπαιζαν με παίκτη λιγότερο οι «πράσινοι» λόγω λανθασμένης δεύτερης κίτρινης του Μανούχου.

ΛΑΜΙΑ (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Σίμον, Τζανετόπουλος, Παπαδόπουλος, Σίντκλεϊ (92’ Λόνγκο), Τζανδάρης, Νούνιες, (76’ Σαντάνα) Μαρτίνεθ (65’ Τόσιτς), Σλίβκα (92’ Αμαράλ), Τσιλούλης, Καρλίτος (76’ Ακούνια).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης (65’ Κώτσιρας), Σένκεφελντ. Γέντβαϊ, Μλαντένοβιτς, Τσέριν, Αράο, Τζούρισιτς (82’ Αϊτόρ), Μαντσίνι (65’ Παλάσιος), Ιωαννίδης (82’ Σπόραρ), Βέρμπιτς.

Μοιραστείτε το: