08/09/2024
A-SPORTS | Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023 - 21:59

Αθλητικά: Γερό στραπάτσο η ΑΕΚ!

Αντιμετώπισε με μεγάλη χαλαρότητα τον αγώνα με την Κηφισιά και η τελευταία ισοφαρίζοντας στο 85' σε 1-1 πήρε έναν πολύτιμο βαθμό

Μοιάζει απίστευτο, αλλά η ΑΕΚ την πάτησε! Κόντρα στη νεοφώτιστη Κηφισιά κατάφερε να γκελάρει. Μπορεί άπαντες να είχαν σχεδόν σίγουρη αυτή τη νίκη της Ένωσης, αλλά στο ποδόσφαιρο σίγουρο δεν είναι τίποτα.

Το βράδυ του Σαββάτου (4/11) στην Καισαριανή σημειώθηκε μία πολύ μεγάλη έκπληξη. Οι γηπεδούχοι ισοφαρίζοντας στο τέλος σε 1-1 πήραν έναν πολύτιμο για εκείνους βαθμό. Απρόσμενη γκέλα και μάλιστα πολύ ηχηρή αυτή για την νταμπλούχο Ελλάδας.

Πολλές ευκαιρίες είχαν οι «κιτρινόμαυροι», αλλά για άλλη μία φορά φέτος, έχαναν τη μία μετά την άλλη. Δημιούργησαν αρκετά, αλλά στα τελειώματα οι επιλογές δεν ήταν οι ενδεδειγμένες.

Πολύ μεγάλη εμφάνιση για την Κηφισιά έκανε ο Αναγνωστόπουλος. Με τις δικές του επεμβάσεις κράτησαν τον βαθμό οι γηπεδούχοι, βαθμό που έδωσε ο Βαφέας. Είχαν αυταπάρνηση οι παίκτες του Γιάννη Αναστασίου και άντεξαν ηρωικά.

Μπλαζέ μπήκε η ΑΕΚ στο παιχνίδι και λίγο έλειψε να την πατήσει με το καλημέρα με τον Οζέγκοβιτς να προειδοποιεί. Σταδιακά βρήκε πατήματα η Ένωση, κυριάρχησε και είχε σημαντικές ευκαιρίες. Σκόραρε με τον Πόνσε στο 8' με το γκολ του να ακυρώνται λόγω οφσάιντ, ενώ ο Αργεντινός άγγιξε και το 0-1 στο 16'.

Στο 28' βρήκ δίχτυα και ο Ελίασον, αλλά και το δικό του γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ. Συνέχισαν όμως να πιέζουν οι «κιτρινόμαυροι» και έδιναν την αίσθηση πως αργά ή γρήγορα θα βρουν το γκολ που θα τους δώσει το προβάδισμα.

Το κατάφεραν τελικά με τον Σιντιμπέ. Από ένα δικό του γύρισμα και το λάθος του Σναϊντερλέν η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα στο 58'. Εκεί αντί να πατήσει γκάζι η ΑΕΚ και να τελειώσει το ματς, κατέβασε στροφές και το πλήρωσε. Μπήκε μέσα και ο Λιβάι Γκαρσία για να βρει ρυθμό, αλλά ούτε τροφοδοτήθηκε, ούτε πήρε πάνω του ενέργειες.

Η Κηφισιά έμεινε στο ματς έστω και με τα ψέματα και στο 85' από ένα κόρνερ, έγινε αναμπουμπούλα στην άμυνα της Ένωσης και ο Βαφέας έκανε το 1-1 παγώνοντας τους φιλοξενούμενους. Εκείνοι πίεσαν πάρα πολύ στο τέλος, αλλά γκολ δεν βρήκαν.

ΚΗΦΙΣΙΑ (Γιάννης Αναστασίου): Αναγνωστόπουλος, Μασούρας, Γκόμπελιτς (90' Πέιος), Λαντρ, Βαφέας, Σναϊντερλέν, Ιπαλίμπο, Πρίτσας (73΄ Τετέι), Αντερέγκεν (90' Αντούνες), Παρράς (83' Λουμόρ), Οζέγκοβιτς (72' Μπιφουμά)

AEK (Mατίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Σιντιμπέ, Μοχαμάντι, Μήτογλου, Κάλενς (83' Μάνταλος), Γιόνσον (62' Πινέδα), Γαλανόπουλος, Πισάρο (61' Αμραμπατ), Ελίασον, Τσούμπερ (83' Πήλιος), Πόνσε (61' Λιβάι Γκαρσία).

Μοιραστείτε το: