25/05/2022
ΜΟΥΣΙΚΗ | Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2022 - 16:46

Πέθανε η θρυλική τραγουδίστρια των Ronettes, Ρόνι Σπέκτορ (video+pics)

Έδινε μάχη τα τελευταία χρόνια με τον καρκίνο και «έφυγε» σε ηλικία 78 ετών

Η θρυλική τραγουδίστρια του συγκροτήματος των Ronettes έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών από καρκίνο.

Όπως ανακοινώθηκε στην ιστοσελίδα της «ο αγαπημένος μας άγγελος, η Ronnie, έφυγε ήσυχα από αυτόν τον κόσμο μετά από μια σύντομη μάχη με τον καρκίνο. Στο πλευρό της ήταν η οικογένειά της και ο σύζυγός της. Η Ronnie έζησε τη ζωή της με μια περίεργη αίσθηση του χιούμορ και ένα χαμόγελο στο πρόσωπό της γεμάτη αγάπη και ευγνωμοσύνη. Θα ζει μαζί με όλους όσοι τη γνώρισαν, την άκουσαν ή την είδαν».

Γεννήθηκε στις 10 Αυγούστου του 1943 και μεγάλωσε στη Νέα Υόρκη.

Στα τέλη της δεκαετίας του ’50 ίδρυσε μαζί με την αδερφή της, Eστέλ, και την ξαδέρφη τους, Νέντρα, το γυναικείο συγκρότημα The Ronettes. Το 1963 κυκλοφόρησαν το τραγούδι «BeMyBaby» και μπήκαν στον χάρτη της παγκόσμιας μουσικής. Τέσσερα χρόνια μετά, το 1967, αποφάσισαν να τραβήξουν χωριστούς δρόμους. Τότε ήταν που η Ρόνι ξεκίνησε να ζει έναν εφιάλτη.

Παντρεύτηκε τον παραγωγό του συγκροτήματος, Φιλ Σπέκτορ, αλλά εκείνος την κρατούσε φυλακισμένη στο σπίτι τους και την απειλούσε συχνά για τη ζωή της. Τελικά, η τραγουδίστρια κατάφερε να αποδράσει.

Η καριέρα της συνεχίστηκε και τα επόμενα χρόνια ενώ συνεργάστηκε και με πολλούς καλλιτέχνες. Το 2004 εισήχθη στο Rock & Roll Hall of Fame, με τις Ronettes να την ακολουθούν το 2007.

Μοιραστείτε το: