25/05/2022
ΕΙΔΗΣΕΙΣ | Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022 - 17:32

Έρχεται πολικό ψύχος με χιόνια και θερμοκρασίες υπό το μηδέν: Στο στόχαστρο και η Αττική

Θα υπάρξουν χιονοπτώσεις σε πολύ χαμηλά υψόμετρα, μπορεί ο υδράργυρος να δείξει και -18 βαθμούς, λέει ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης

Ισχυρή κακοκαιρία με ολικό παγετό δείχνουν τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία των μετεωρολόγων.

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα λέει ο μετεωρολόγος, Κλέαρχος Μαρουσάκης. «Έρχεται πολικό ψύχος με χιόνια και στο κέντρο της Αθήνας ενώ ο υδράργυρος ενδέχεται να “φλερτάρει” και με τους -15° με -18° στη βόρεια Ελλάδα όπου αναμένουμε να ξαστερώσει με αυξημένες τις πιθανότητες ακόμη και για ολικό παγετό», αναφέρει ο γνωστός μετεωρολόγος.

Μέχρι το Σάββατο (22/1), πάντως, και αυτό το ισχυρό κύμα ψύχους για το οποίο όσο περνούν οι μέρες οι προγνώσεις θα γίνονται ακόμη πιο συγκεκριμένες ο καιρός θα μας τα χαλάσει αρκετά.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, η Αττική θα δεχθεί το κύμα το Σαββατοκύριακο. Όπως αναφέρει: «Τα χιόνια θα εστιάζονται από το ύψος της Θεσσαλίας και νοτιότερα. Και η περιοχή της Αττικής θα δεχτεί μεγάλη ποσότητα χιονιού μέσα στο Σαββατοκύριακο. Θα είναι μια δύσκολη κακοκαιρία, θέλει προσοχή και πρέπει να πάρουμε τα κατάλληλα μέτρα όσο έχουμε το χρόνο μπροστά μας.

Μοιραστείτε το: