25/05/2022
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022 - 18:46

Χωρίς ρεύμα για 3η ημέρα: «Λιώνω χιόνι για να δώσω νερό στο παιδί μου», καταγγέλλει μητέρα (video)

«Δεν υπάρχουν αποθέματα νερού ούτε για να φτιάξουμε γάλα», λέει * Τριτοκοσμικές συνθήκες διαβίωσης σε Πικέρμι, Γλυκά Νερά, Νέο Βουτζά, Φιλοθέη και Αγία Παρασκευή

Η οργή και η αγανάκτηση των πολιτών που βρίσκονται για Τρίτη ημέρα χωρίς ρεύμα, αποκλεισμένοι στα σπίτια τους έχει ξεχειλίσει, ενώ ο ΔΕΔΔΗΕ δεν είναι καν σε θέση να τους πει πότε θα αποκατασταθούν οι βλάβες.

«Το μικρό αρρώστησε μέσα στο σπίτι, είναι αδιανόητο αυτό το πράγμα. Δεν έχουμε αποθέματα νερού για να φτιάξω γάλα. Έχω επικοινωνήσει με τον δήμο Ραφήνας, την Πολιτική Προστασία, την πυροσβεστική και ο ένας με στέλνει στον άλλον», καταγγέλλει μια μητέρα.

Γκαζάκι και τσουκάλι με χιόνι να βράζει για να πιουν νερό στο Πικέρμι. Τριτοκοσμικές συνθήκες διαβίωσης για την κ. Καλλιόπη. Δύο ημέρες στο σκοτάδι, χωρίς θέρμανση, χωρίς νερό και με 2 μωρά που έχουν ανάγκη για φαγητό και ζέστη, αναγκάζεται να βράσει το χιόνι για να φτιάξει γάλα για τα παιδιά της.

«Δεν μπορώ να μαγειρέψω, δεν μπορώ να κάνω κάτι. Έχω επικοινωνήσει με τον παιδίατρό μου, μου είπε για να πλύνω ένα μπιμπερό να λιώσω χιόνι, για να βράσω χιόνι, να πλύνω και να προμηθευτώ».

Από τον Νέο Βουτζά μέχρι τα Γλυκά Νερά, απόλυτο σκοτάδι, τσουχτερό κρύο και άνθρωποι μόνοι ψάχνουν να βρουν το φως τους.

Ο κύριος Άρης, με τον φακό στο χέρι, μέσα στο μαύρο σκοτάδι αναζητάει μάταια τα συνεργεία του δήμου και της ΔΕΔΔΗΕ.

Η νύχτα περνάει και το πρώτο φως της ημέρας, τον βρίσκει και πάλι χωρίς ρεύμα και χωρίς θέρμανση, όπως και τον Αλέξανδρο στην Αγία Παρασκευή.

Στο έλεος του Θεού οι κάτοικοι της Αγίας Παρασκευής, με κίνδυνο της ζωής τους προσπαθούν να βρουν βοήθεια από την πολιτεία, ανάμεσα σε πεσμένα δέντρα, καλώδια και πυλώνες της ΔΕΗ έτοιμους να εκραγούν.

Κάτοικος στην οδό Επτανήσου, καταγγέλλει δεκάδες κλήσεις στη ΔΕΔΔΗΕ για βοήθεια σε τετραπληγικούς και ηλικιωμένους με προβλήματα υγείας, που είναι για τρίτη ημέρα χωρίς ρεύμα αποκλεισμένοι.

«Κινδυνεύει άμεσα η ζωή τους. Στην πολυκατοικία μένουν τετραπληγικοί άνθρωποι και ηλικιωμένοι άνθρωποι αβοήθητοι μόνοι τους, οι οποίοι είναι χωρίς ρεύμα και χωρίς φαγητό όλες αυτές τις ώρες. Είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που η ίδια πολυκατοικία, είναι τουλάχιστον για 24 ώρες χωρίς ρεύμα».

Όταν κάποια στιγμή βρήκε τη ΔΕΔΔΗΕ, η απάντηση για την αποκατάσταση της βλάβης ήταν αυτή που ήδη γνώριζε.

«Μου απαντούσαν γενικόλογα ότι δεν γνωρίζουν, δεν έχει δοθεί χρόνος αναμενόμενος αποκατάστασης, και δεν γνωρίζουν να μου πουν πότε, δηλαδή την απάντηση που είχα και εγώ ίδιος χωρίς να ξέρω τίποτα. Τελείως ανεύθυνοι», είπε.

Παρόμοια εικόνα και στη Φιλοθέη, με κατοίκους να παραμένουν για 3η μέρα χωρίς ρεύμα.

«Δεν έχει έρθει κανείς, μας έχουν ξεχάσει όλοι. Ελπίζω να γίνει κάτι, έχω χάσει κάθε ελπίδα πλέον», λέει η Τατιάνα, μητέρα 3 ανηλίκων, που παραμένουν στο διαμέρισμά τους για 3η μέρα χωρίς ρεύμα.

«Από τη ΔΕΔΔΗΕ δε μας λένε τίποτα. Τρίτο βράδυ σήμερα χωρίς ρεύμα, με τρία ανήλικα παιδιά, έχουμε παγώσει, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα».

Θέρμανση και ρεύμα από το… αυτοκίνητο

Αποκλεισμένη στο Ντράφι η κύρια Διονύσια, χωρίς ρεύμα για τρίτη ημέρα, πλέον κάθεται στο αυτοκίνητο για να ζεσταθεί και να φορτίσει το κινητό της.

Και αν το Ντράφι φαίνεται κάπως μακριά, η κατάσταση είναι ίδια στη Φιλοθέη και στο Ψυχικό.

Ολική καταστροφή για την κυρία Βενέτη, που διατηρεί κατάστημα με καφέ και πλέον ύστερα από 3 ημέρες χωρίς ρεύμα, όλο το εμπόρευμα είναι για πέταμα.

Η απουσία του δήμου και της ΔΕΔΔΗΕ, χαρακτηρίζεται προκλητική και το επόμενο βήμα είναι η νομική οδός για την διεκδίκηση αποζημιώσεων.

Μοιραστείτε το: