25/05/2022
ΕΥΡΩΠΗ | Παρασκευή 13 Μαΐου 2022 - 13:45

Ρώσος διπλωμάτης: «Αν Σουηδία και Φινλανδία μπουν στο ΝΑΤΟ θα γίνουν στόχοι της Ρωσίας»

«Oι δύο χώρες από ουδέτερες θα γίνουν μέρος του εχθρού», είπε * Έβαλε στο «τραπέζι» ακόμα και τα πυρηνικά όπλα

Σοβαρές απειλές εκτόξευσε την Πέμπτη (12/5) ο Ρώσος διπλωμάτης Dmitry Polyanskiy, καθώς απείλησε Σουηδία και Φινλανδία για τυχόν ένταξη στο ΝΑΤΟ, καθώς σε μία τέτοια περίπτωση, οι δύο συγκεκριμένες χώρες, θα «γίνουν αυτόματα» στόχοι της Ρωσίας.

Ο ίδιος έδωσε συνέντευξη στο «Unherd» και ανέφερε στο unherd.com, ότι το Ελσίνκι και η Στοκχόλμη γνωρίζουν ότι «τη στιγμή που θα γίνουν μέλη του ΝΑΤΟ, συνεπάγονται ορισμένες κινήσεις από τη ρωσική πλευρά».

«Εάν υπάρξουν αποσπάσματα του ΝΑΤΟ σε αυτά τα εδάφη, αυτά τα εδάφη θα γίνουν στόχος -ή πιθανός στόχος- για ένα χτύπημα», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι η Ρωσία είναι «έτοιμη να αντιμετωπίσει τις απειλές του ΝΑΤΟ», ενώ έβαλε στο «τραπέζι» ακόμα και τα πυρηνικά όπλα.

«Το ΝΑΤΟ είναι ένα πολύ εχθρικό μπλοκ για εμάς, είναι εχθρός και το ίδιο το ΝΑΤΟ παραδέχτηκε ότι η Ρωσία είναι ο εχθρός. Σημαίνει ότι η Φινλανδία και η Σουηδία ξαφνικά, αντί για ουδέτερες χώρες, γίνονται μέρος του εχθρού και αντιμετωπίζουν όλους τους κινδύνους», συμπλήρωσε στη συνέχεια.

Μάλιστα, σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο Πολάνσκι υποβάθμισε τον αντίκτυπο της πιθανής διεύρυνσης του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, λέγοντας ότι η Ρωσία «είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τις απειλές του ΝΑΤΟ και έχει λάβει τις απαραίτητες προφυλάξεις για αυτό».

Μοιραστείτε το: