25/05/2022
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | Παρασκευή 13 Μαΐου 2022 - 15:30

Υπόθεση βιασμού στη Θεσσαλονίκη: Την απαλλαγή του 27χρονου πρότεινε η εισαγγελέας

Απορρίπτονται τα όσα υποστήριξε η 24χρονη Γεωργία Μπίκα * Τι σημαίνει για την υπόθεση η συγκεκριμένη εξέλιξη

Την απαλλαγή του 27χρονου που είχε κατηγορηθεί για τον βιασμό της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα το βράδυ της Πρωτοχρονιάς στη Θεσσαλονίκη, πρότεινε η εισαγγελέας προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης την Παρασκευή 13 Μαΐου.

Στην πρότασή της η εισαγγελέας, η οποία αριθμεί 60 σελίδες, απορρίπτει τα όσα υποστήριξε η 24χρονη, τονίζοντας ότι προέβη στην συγκεκριμένη καταγγελία για δικούς της προσωπικούς λόγους.

Δέχεται, από την άλλη, τον ισχυρισμό του κατηγορούμενου ότι όλα όσα συνέβησαν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου υπήρξαν προϊόν συναίνεσης.

Προς την κατεύθυνση της απαλλαγής, επικαλείται στην πολυσέλιδη αναφορά της το σύνολο των αποδεικτικών μέσων, μαρτυρικών καταθέσεων, αλλά και τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων που διενεργήθηκαν σε δείγματα ούρων της καταγγέλλουσας και τα οποία φαίνεται να ήταν αρνητικά σε ναρκωτικές ουσίες, ενώ και η ποσότητα αλκοόλης που ανιχνεύθηκε φέρεται να ήταν ελάχιστη (εξετάστηκαν εργαστηριακά στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και σε εξειδικευμένο εργαστήριο του Πανεπιστημίου της Βέρνης).

Τι σημαίνει για την εξέλιξη της υπόθεσης η πρόταση απαλλαγής του 27χρονου

Μετά την υποβολή της εισαγγελικής πρότασης, τον τελευταίο λόγο για την πορεία της υπόθεσης θα έχει το Δικαστικό Συμβούλιο, το οποίο θα αποφανθεί μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα με την έκδοση βουλεύματος.

Εάν οι δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης κάνουν δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως, ο 27χρονος δεν θα παραπεμφθεί σε δίκη, ενώ σε διαφορετική περίπτωση θα καθίσει στο εδώλιο, αντιμέτωπος με κακουργηματική πράξη.

Υπενθυμίζεται ότι ο κατηγορούμενος, μετά την απολογία του στην 5η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, η οποία χειρίστηκε την υπόθεση, είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Σημειώνεται ότι πριν από 10 ημέρες η πλευρά της Γεωργίας Μπίκα κατέθεσε μήνυση για ψευδορκία εναντίον τεσσάρων μαρτύρων.

Μοιραστείτε το: