05/07/2022
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | Δευτέρα 23 Μαΐου 2022 - 14:59

Ανεμοβλογιά δείχνει το πρώτο δείγμα από το ύποπτο κρούσμα για ευλογιά των πιθήκων στην Ελλάδα

Ο 29χρονος Βρετανός που είχε ταξιδέψει στην Κεφαλονιά, παρακολουθείται στο «Αττικόν» και βρίσκεται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης

Ανεμοβλογιά έδειξε η ανάλυση του πρώτου δείγματος που ελήφθη από τον 29χρονο Βρετανό που είχε ταξιδέψει στην Κεφαλονιά. Πρόκειται για το πρώτο ύποπτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων στη χώρα μας.

Ο νεαρός άντρας νοσηλεύεται στο «Αττικόν» σε δωμάτιο αρνητικής πίεσης, ενώ τη Δευτέρα (23/5) αναμένεται η δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων από το δεύτερο δείγμα που έχει ληφθεί.

Υπενθυμίζεται ότι ο Βρετανός είχε μεταφερθεί το βράδυ του Σαββάτου (21/5), σε ειδική κάψουλα, από την Κεφαλονιά στην Αθήνα.

Όπως μετέδωσε νωρίτερα η ΕΡΤ, ο ασθενής είναι ευδιάθετος και απύρετος, ενώ παρουσίασε μια σειρά ήπιων συμπτωμάτων μεταξύ αυτών και κάποια εξανθήματα που τον κατέστησαν ύποπτο κρούσμα και για λόγους ασφαλείας μπήκε σε θάλαμο αρνητικής πίεσης.

Στο «Αττικόν» νοσηλεύεται και η σύντροφός του, η οποία ωστόσο είναι ασυμπτωματική.

Το περιστατικό έχει αναλάβει ο καθηγητής Παθολογίας ΕΚΠΑ, Σωτήρης Τσιόδρας, μαζί με την αναπληρώτρια καθηγήτρια Παθολογίας-Λοιμώξεων, Αναστασία Αντωνιάδου και τον καθηγητή Παθολογίας-Ρευματολογίας Δημήτρη Μπούμπα.

Μοιραστείτε το: