05/07/2022
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | Τρίτη 24 Μαΐου 2022 - 16:05

Αποφυλακίστηκε o Βασίλης Γκουρούσης, κρατούμενος για το «ριφιφί» στις θυρίδες

Ο σύζυγος της Τέτας Καμπουρέλη βγήκε από τη φυλακή 14 μήνες μετά τη σύλληψή του στο Ψυχικό

Εκτός φυλακής βρίσκεται πλέον ο Βασίλης Γκουρούσης, που ήταν προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές Τρικάλων 14 μήνες για το «ριφιφί» στις θυρίδες τράπεζας στο Ψυχικό.

Η αποφυλάκιση του συζύγου της celebrity αισθητικού Τέτας Καμπουρέλη και θεατρικού παραγωγού γίνεται με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέως και ανακριτή, αναφέρουν οι συνήγοροι υπεράσπισης, Αντώνης Βουλγαράκης και Βασίλης Σερεμέτης.

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσαν, οι συνήγοροι υπεράσπισης επισημαίνουν ότι «παρά την επί 4,5 μήνες παρακολούθηση του εντολέα μας μέχρι την προσαγωγή του και την παραπομπή του ενώπιον του κου Ανακριτή τον Μάρτιο του 2021, αλλά και την επί 14 μήνες κύρια ανάκριση ΟΥΔΕΝ ΕΠΙΒΑΡΥΝΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ προέκυψε από οιαδήποτε έρευνα που έλαβε χώρα».

Στο ίδιο πλαίσιο σημειώνουν ότι το μόνο στοιχείο ένδειξης εμπλοκής του, δηλαδή η ύπαρξη δείγματος βιολογικού υλικού «αποδυναμώθηκε» από τα νεώτερα στοιχεία και τα εργαστηριακά δεδομένα.

«Η προσπάθεια της υπερασπίσεως θα συνεχιστεί μέχρι την πλήρη απαλλαγή του εντολέα μας από την Ελληνική Δικαιοσύνη, η οποία είναι και η ΜΟΝΗ ΑΡΜΟΔΙΑ να αποφανθεί επί της υποθέσεως αξιολογώντας τα αποδεικτικά στοιχεία που ευρίσκονται εντός της δικογραφίας» καταλήγουν οι συνήγοροι υπεράσπισης.

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου:

«Ο εντολέας μας κ. ΓΚΟΥΡΟΥΣΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ με σύμφωνη γνώμη της κας Εισαγγελέως και Διάταξη του -επί μακρόν και ενδελεχώς χειριζόμενου την κύρια ανάκριση- κου Ανακριτή οδηγήθηκε στην ελευθερία, γενομένης δεκτής επί της ουσίας της αιτήσεως αντικατάστασης της προσωρινής του κράτησης και των περιεχόμενων σε αυτήν ισχυρισμών της υπεράσπισης.

Παρά την επί 4,5 μήνες παρακολούθηση του εντολέα μας μέχρι την προσαγωγή του και την παραπομπή του ενώπιον του κου Ανακριτή τον Μάρτιο του 2021, αλλά και την επί 14 μήνες κύρια ανάκριση ΟΥΔΕΝ ΕΠΙΒΑΡΥΝΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ προέκυψε από οιαδήποτε έρευνα που έλαβε χώρα.

ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ, το μοναδικό στοιχείο ενδείξεως εμπλοκής του εντολέα μας, και δη η ύπαρξη ενός ελάχιστου μικτού δείγματος βιολογικού υλικού εντός μίας θυρίδας, ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΘΗΚΕ από τα νεώτερα στοιχεία αλλά και τα εργαστηριακά δεδομένα που αναδείχθηκαν και προσκομίστηκαν με επιμέλεια της υπεράσπισης, αποδεχόμενου -στην ανακριτική διάταξη- του ενδεχόμενου της τυχαίας μεταφοράς βιολογικού υλικού, όπως η υπεράσπιση από κοινού με τον Τεχνικό μας Σύμβουλο-Γενετιστή δρα. Γεώργιο ΦΙΤΣΙΑΛΟ από την πρώτη στιγμή ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ με συνέπεια υποστήριξε και απέδειξε.

Η προσπάθεια της υπερασπίσεως θα συνεχιστεί μέχρι την πλήρη απαλλαγή του εντολέα μας από την Ελληνική Δικαιοσύνη, η οποία είναι και η ΜΟΝΗ ΑΡΜΟΔΙΑ να αποφανθεί επί της υποθέσεως αξιολογώντας τα αποδεικτικά στοιχεία που ευρίσκονται εντός της δικογραφίας».

Μοιραστείτε το: