12/08/2022
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022 - 17:21

Φύσηξε… Πνοή Δημοκρατίας και στην Αθήνα! (video+pics)

Δημήτρης Κούβελας: «H χούντα μπροστά σε αυτά που ζούμε ήταν παιδική χαρά, συγκρουόμενα» * Δείτε αποσπάσματα από την πρώτη πολιτική εκδήλωση στην πρωτεύουσα στο κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων

Την πρώτη πολιτική εκδήλωση της στην Αθήνα πραγματοποίησε η Πνοή Δημοκρατίας του Δημήτρη Κούβελα την Πέμπτη 21 Ιουλίου 2022. Ο νέος πολιτικός φορέας γέμισε ασφυκτικά το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, «Αντώνης Τρίτσης» και έπειτα από την ομιλία του προέδρου του κινήματος, καθηγητής κλινικής φαρμακολογίας στο ΑΠΘ, Δημήτρη Κούβελα ο λόγος δόθηκε στον κόσμο, που απεύθυνε ερωτήσεις…

Πέρα από τον Κούβελα στο πάνελ ήταν και ο αντιπρόεδρος της Πνοής Δημοκρατίας, Άρης Μουσιώνης, ο οποίος και προλόγισε την εκδήλωση, τιτλοφορήθηκε ‹‹Καιρός να Ξανασυστηθούμε, Αυτές Είναι οι Θέσεις μας››.

Ο πρόεδρος της Πνοής Δημοκρατίας, Δημήτρης Κούβελας στην ομιλία του επισήμανε βασικές θέσεις του κινήματος, αλλά και τι τον οδήγησε στην απόφαση να ασχοληθεί ενεργά με την πολιτική, αφού το νεοσύστατο κόμμα έχει μόλις λίγους μήνες ζωής (ιδρύθηκε μόλις στις 6 Μαΐου 2022).

«Θέλουμε να επανέλθει ο πολιτικός πολιτισμός, να ξαναθυμηθούμε ότι είμαστε πολίτες…», υπογράμμισε ο Κούβελας, ο οποίος για την υγειονομική κρίση, που στάθηκε η αφορμή για σωρεία καταπάτησης συνταγματικών δικαιωμάτων τόνισε: «Το συμπαγές σκοτεινό πράγμα που φαίνεται μπροστά μας έχει πήλινα πόδια… Αν κάθε χώρα αρχίσει να αντιδρά θα πέσει, θα καταρρεύσει αυτό το σύστημα. Θέλουν μέσω της παγκοσμιοποίησης έναν αχταρμά. Η δημοκρατία ποτέ δεν μπορούσε να λειτουργήσει σε έναν αχταρμά». 

Σε άλλο σημείο ο Κούβελας επισήμανε ότι: «H χούντα μπροστά σε αυτά που ζούμε ήταν παιδική χαρά, συγκρουόμενα», ενώ εξήγησε γιατί κάποιες ακραίες συμπεριφορές οδηγούν στο συμπέρασμα ότι έγινε εκμετάλλευση με τον κορωνοϊό, ώστε να απλωθεί παντού ο φόβος μέσα στην κοινωνία με σκηνοθετικό τρόπο. 

-ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Μοιραστείτε το: