12/08/2022
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | Παρασκευή 5 Αυγούστου 2022 - 13:02

Παραιτήθηκε ο Γρηγόρης Δημητριάδης από γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε δεκτή την παραίτησή του * Όλο το παρασκήνιο

Την παραίτησή του υπέβαλε την Παρασκευή (5/8) από τη θέση του γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού, ο Γρηγόρης Δημητριάδης. Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε δεκτή την παραίτηση.

Η ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού:

«Ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, υπέβαλε την παραίτησή του. Η παραίτηση έγινε αποδεκτή από τον Πρωθυπουργό».

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η παραίτηση του Γρηγόρη Δημητριάδη έχει να κάνει αποκλειστικά και μόνο με το κλίμα τοξικότητας που έχει αναπτυχθεί γύρω από το πρόσωπό του.

Μάλιστα σημειώνουν πως «είναι γνωστό ότι αυτές είναι θέσεις είναι ηλεκτρικές καρέκλες. Δεν είναι τυχαίο ότι στις ΗΠΑ ο χρόνος παραμονής είναι 1-1,5 χρόνο».

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η παραίτηση του Γρηγόρη Δημητριάδη έχει ως στόχο την αποσύνδεση της υπόθεσης των υποκλοπών από το Μέγαρο Μαξίμου. Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης επισημαίνουν πως τόσο η κυβέρνηση όσο και ο παραιτηθείς ουδεμία σχέση έχουν με την υπόθεση Ανδρουλάκη.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι κυβερνητικές πηγές, μέσα σε ένα κλίμα τοξικότητας, τα πράγματα θα ήταν εξαιρετικά δυσλειτουργικά και για την κυβέρνηση και για τον ίδιο τον Γρηγόρη Δημητριάδη. Σε αυτό το πλαίσιο σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό υπέβαλε την παραίτησή του.

Όπως τόνιζαν, ο Γρηγόρης Δημητριάδης είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης από την υποψηφιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας και τα τελευταία 6 χρόνια έχει σηκώσει πολύ μεγάλο βάρος κι έχει δεχθεί πολύ σκληρές επιθέσεις από πολλές πλευρές.

Τέλος, σημειώνουν ότι η απόφαση του κ. Δημητριάδη ελήφθη για να προστατεύσει τον Πρωθυπουργό ειδικά σε αυτή την κρίσιμη περίοδο.

Μοιραστείτε το: