26/09/2022
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022 - 14:31

Επίθεση με χημικό υγρό σε 49χρονη στη Μεσσηνία από τον πρώην σύζυγό της: Kινδυνεύει να χάσει το μάτι της

Νοσηλεύεται με σοβαρά εγκαύματα * Πώς της επιτέθηκε ο δράστης * Συνελήφθη όταν πήγε στο νοσοκομείο να τη δει!

Επίθεση με χημικό υγρό δέχθηκε μία 49χρονη γυναίκα στη Μεσσήνη τα ξημερώματα της Τετάρτης (10/8), από έναν άγνωστο δράστη ο οποίος τράπηκε σε φυγή. Λίγο αργότερα έγινε γνωστό ότι πρόκειται για τον πρώην σύζυγό της.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα besttv.gr η γυναίκα έχει σοβαρά εγκαύματα στο πρόσωπο και στο μάτι και νοσηλεύεται στην οφθαλμολογική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας.

Η επίθεση, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, έγινε περίπου στις 4 τα ξημερώματα στην περιοχή Ανάληψης όταν η ανυποψίαστη 49χρονη γυναίκα πήγαινε στη δουλειά. Φθάνοντας εκεί και επιχειρώντας να ανοίξει την πόρτα της επιχείρησης δέχθηκε ξαφνικά επίθεση από άγνωστο άνδρα με καλυμμένα χαρακτηριστικά.

Ο δράστης επιχείρησε αρχικά να ακινητοποιήσει με πανί εμποτισμένο με το χημικό υγρό και στη συνεχεία της έριξε υγρό και στο πρόσωπο.

Οι αστυνομικές αρχές απέκλεισαν εξαρχής το ενδεχόμενο ληστείας, όπως και το ενδεχόμενο η επίθεση να σχετίζεται με εργασιακές διαφορές ή με την επιχείρηση και όλα συνέκλιναν σε προσωπικά κίνητρα του δράστη. Ο κουκουλοφόρος, με ένα πανί ποτισμένο στο ίδιο υγρό με αυτό που προκάλεσε εγκαύματα στο πρόσωπο της γυναίκας, προσπάθησε να της κλείσει το στόμα για να μην φωνάξει. Αυτή αντιστάθηκε όσο μπορούσε, αλλά ο κουκουλοφόρος κατάφερε να της ρίξει το υγρό στο πρόσωπο, πριν τραπεί σε φυγή.

Κινδυνεύει να χάσει το μάτι της

Για την κατάσταση της υγείας της 49χρονης που δέχτηκε επίθεση με καυστικό υγρό από τον πρώην σύζυγό της μίλησε η κ. Αλειφέρη, διοικήτρια νοσοκομείου Καλαμάτας, όπου νοσηλεύεται η γυναίκα.

«Είναι ένα πολύ σοβαρό περιστατικό όσον αφορά την εξέλιξη της υγείας στο δεξί της μάτι. Έχει χημικό έγκαυμα τρίτου-τέταρτου βαθμού. Είναι πολύ σοβαρή η κατάσταση στο μάτι της. Υπάρχει κίνδυνος απώλειας της όρασής της», σημείωσε.

«Χρειάζεται εβδομάδες παρακολούθησης, προκειμένου να φανεί αν βελτιώνεται ή όχι», είπε η κ. Αλειφέρη στην ΕΡΤ και αποκάλυψε πως η 49χρονη εκτός του συγκεκριμένου εγκαύματος δεν αντιμετωπίζει άλλα προβλήματα και ότι προς το παρόν αντιμετωπίζεται με φαρμακευτική αγωγή.

Η διοικήτρια νοσοκομείου Καλαμάτας υπογράμμισε πως από τη συνομιλία που είχε μαζί της κατάλαβε πως πρόκειται για μια πολύ δυνατή γυναίκα.

Παρά το σοκ που έχει υποστεί μου έδωσε την εντύπωση ότι είναι δυνατή και αυτή η δύναμή της θα βοηθήσει στη συνέχεια στη δύσκολη πορεία που έχει μπροστά της» σημείωσε.

Σχολιάζοντας το αποτρόπαιο περιστατικό βίας η κ. Αλειφέρη δήλωσε για την πολύτεκνη μητέρα (έχει έξι παιδιά, δύο από τον πρώην σύζυγό της και τέσσερα από τον νυν) ότι όλο το προσωπικό του νοσοκομείου είναι συγκλονισμένο.

Μοιραστείτε το: