23/09/2023
ΕΥΡΩΠΗ | Τετάρτη 17 Αυγούστου 2022 - 18:07

Tη βρήκε τη λύση η Φον Ντερ Λάιεν, μείωση θερμοκρασίας στα σπίτια κατά 1 βαθμό Κελσίου

Εξοικονομείται έτσι το 7% της ενέργειας για ένα χρόνο, λέει η πρόεδρος της Κομισιόν

Ο δύσκολος χειμώνας που περιμένει τις χώρες της Ευρώπης λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, οι οποίες έχουν προκαλέσει τεράστιο πρόβλημα με τις ροές φυσικού αερίου, απαιτεί λύσεις και η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν το βρήκε το κόλπο.

Σε ανάρτησή της στο twitter την Τετάρτη (17/8) η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανέφερε ότι αν οι πολίτες των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης χαμηλώσουν τη θέρμανσή τους τον χειμώνα κατά 1 βαθμό Κελσίου, τότε αυτό θα χρησιμεύσει στο να εξοικονομηθεί περίπου 7% στη χρήση ενέργειας για ένα χρόνο.

«Η μείωση της θερμοκρασίας στη θέρμανση ενός σπιτιού κατά μόλις 1 βαθμό Κελσίου μπορεί να εξοικονομήσει περίπου 7% της ενέργειας κατά τη διάρκεια ενός έτους», έγραψε η προεδρος της Κομισιόν.

Η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υποστήριξε ακόμα ότι «εντυπωσιακά αποτελέσματα» στην εξοικονόμηση ενέργειας δίνει και η μικρή αύξηση της θερμοκρασίας κατά την ψύξη των δωματίων τους καλοκαιρινούς μήνες, προσθέτοντας πως «έξυπνοι τρόποι εξοικονόμησης ενέργειας εφαρμόζονται σε όλη την Ε.Ε».

Μιλώντας για τα κτίρια η Κομισιόν, η Φον Ντερ Λάιεν ανέφερε: «Για παράδειγμα απενεργοποιούμε τη θέρμανση και την ψύξη στα περισσότερα κτίρια μία ώρα νωρίτερα από ό,τι πριν, εξοικονομώντας το 3% της ετήσιας χρήσης ενέργειας. Επίσης, κλείνουμε ορισμένα κτίρια για το καλοκαίρι και διευκολύνουμε την εξ αποστάσεως εργασία».

Μοιραστείτε το: