26/09/2022
ΕΥΡΩΠΗ | Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022 - 17:29

Θετική στον κορωνοϊό η βασίλισσα της Δανίας, Μαργαρίτα: Είχε πάει στην κηδεία της Ελισάβετ

Είχε κολλήσει ξανά τον Φεβρουάριο * Μετά το θάνατο της 3ης εξαδέλφης της, βασίλισσας Ελισάβετ είναι η μακροβιότερη μονάρχης

Η βασίλισσα της Δανίας Μαργαρίτα, που ήταν παρούσα στην κηδεία της Βασίλισσας Ελισάβετ τη Δευτέρα στο Λονδίνο, διαγνώσθηκε θετική στον κορωνοϊό. Η 82χρονη μονάρχης, που είναι τρίτη εξαδέλφη της εκλιπούσας βασίλισσας Ελισάβετ και αδερφή της Άννας Μαρίας, συζύγου του τέως βασιλιά, Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ, είναι πλήρως εμβολιασμένη κατά του κορωνοϊού και είχε ξανά μολυνθεί από τον ιό τον Φεβρουάριο.

«Οι δραστηριότητες της βασίλισσας αυτή την εβδομάδα ακυρώθηκαν», ανέφερε το παλάτι, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες για την κατάσταση της υγείας της.

Η βασίλισσα Μαργαρίτα, που είναι στον θρόνο από τις 14 Ιανουαρίου 1972, είναι, μετά τον θάνατο της Ελισάβετ, η μόνη βασίλισσα της Ευρώπης και η μακροβιότερη μονάρχης της ηπείρου.

Χήρα από το 2018, η βασίλισσα συνέβαλε, στον σταδιακό εκσυγχρονισμό της μοναρχίας. «Θα παραμείνω στον θρόνο μέχρι να πέσω» είχε πει χαρακτηριστικά.

Μοιραστείτε το: