26/09/2022
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022 - 19:49

Υποκλοπές: Αποχώρηση ΣΥΡΙΖΑ από τη συνεδρίαση με βαριές καταγγελίες

Για προσχηματική συζήτηση επί της κλήσης νέων μαρτύρων απο πλευράς της κυβερνητικής πλειοψηφίας κάνει λόγο ο Δημήτρης Τζανακόπουλος

Αποχώρησε από τη συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής της Πέμπτης (22/9) για τις υποκλοπές ο ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλοντας ότι η κυβερνητική πλειοψηφία είχε προαποφασίσει να μην καλέσει άλλους μάρτυρες και να κλείσει άρον άρον τις διαδικασίες της επιτροπής.

Σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, τα στελέχη του αρνήθηκαν «να συμμετάσχουν στην παρωδία της αποστολής γραπτών ερωτήσεων στην εκπρόσωπο της Ιntellexa, της εταιρείας που εμπορεύεται το Predator».

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι «πρόκειται για άλλο ένα επεισόδιο του σκανδάλου της συγκάλυψης».

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος, μετά το τέλος της συνεδρίασης δήλωσε:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποχώρησε από τη σημερινή διαδικασία στην Εξεταστική Επιτροπή, καθώς η κυβερνητική πλειοψηφία διοργάνωσε μία προσχηματική, στην πραγματικότητα, συζήτηση επί της κλήσης νέων μαρτύρων. Είχε προαποφασίσει ότι θα κλείσει τις εργασίες της εξεταστικής άρον-άρον με σκοπό να συνεχιστεί η επιχείρηση συγκάλυψης των βαρύτατων πολιτικών ευθυνών του κ. Μητσοτάκη.

Θα συνεχίσουμε από την επόμενη συνεδρίαση να προσερχόμαστε στην Εξεταστική Επιτροπή, θα συνεχίσουμε να δίνουμε τον αγώνα για να λάμψει η αλήθεια κόντρα στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, κόντρα στους σχεδιασμούς του κ. Μητσοτάκη ο οποίος θέλει να βυθίσει όχι μόνο το Κοινοβούλιο, αλλά ολόκληρη τη χώρα στο σκοτάδι».

Υπενθυμίζεται ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν αίτημα να κληθεί και να καταθέσει στην εξεταστική ο Φέλιξ Μπίτζιος.

Το αίτημα πάντως απορρίφθηκε, όπως γνωστοποίησε με tweet του ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Μοιραστείτε το: