22/09/2023
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022 - 14:29

Ουρές ντροπής στο «Λαϊκό»: Kαρκινοπαθείς περιμένουν από τα χαράματα για μια χημειοθεραπεία (video)

Aπίστευτη ταλαιπωρία, φτιάχνουν μόνοι τους χαρτάκια προτεραιότητας

Εικόνες ντροπής εκτυλίχθηκαν το πρωί της Πέμπτης (24/11) μπροστά στις κάμερες έξω από το παράρτημα του Λαϊκού Νοσοκομείου, που αποτυπώνουν την αδιανόητη ταλαιπωρία που βιώνουν οι καρκινοπαθείς, σε καθημερινό επίπεδο.

Ασθενείς που αναμένουν να λάβουν τη χημειοθεραπεία τους αναγκάζονται να περιμένουν από τις 5 το πρωί ώστε να μπορέσουν στις 7 π.μ., ώστε να μπουν στο νοσοκομείο.

Οι ίδιοι δηλώνουν πως ενώ το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό κάνει τα πάντα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά προβλήματα, εντοπίζονται τεράστια προβλήματα στα ραντεβού. Ασθενείς ανέφεραν πως έρχονται ακόμη και από νησιά όπως η Κάλυμνος, ενώ αναμένουν τη σειρά τους ακόμη και μέσα στην κακοκαιρία, στη βροχή και το κρύο, ώστε να κάνουν τις χημειοθεραπείες τους. Μάλιστα, για να εξυπηρετηθούν, έφτιαξαν μόνοι τους χαρτάκια προτεραιότητας για να βρεθεί μια λύση.

«Τώρα θα κάνει και κρύο αυτή την εβδομάδα. Τι θα γίνει; Θα καθόμαστε εδώ έξω; Εδώ είμαστε όλοι άρρωστοι, χειρουργημένοι. Εγώ έχω κάνει χειρουργείο, μου λείπει ένα νεφρό, θα είμαι εδώ μέσα στο κρύο; Κάτι πρέπει να γίνει για αυτό από την διοίκηση. Σε 15 μέρες εγώ θα ξαναέρθω. Δεν πρέπει να ξέρω αν θα βρω κρεβάτι; Να είναι προγραμματισμένο; Να μην περιμένω πότε θα φύγει κάποιος ασθενής που ήρθε πριν από μένα, για να μπω εγώ μετά», ανέφερε στην κάμερα ασθενής.

Μοιραστείτε το: