22/05/2024
ΑΜΕΡΙΚΗ | Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023 - 19:22

Washington Examiner: Καρκίνωμα και σατανικός κακοποιός ο Ερντογάν

Αφορμή για το αιχμηρότατο άρθρο η επικήρυξη του Τούρκου μπασκετμπολίστα του ΝΒΑ, Ενές Καντέρ

Οι εκλογές στην Τουρκία πλησιάζουν και τα διεθνή Μέσα ρίχνουν τα «πυρά» τους στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Αυτή τη φορά η Washington Examiner χαρακτήρισε ως «καρκίνωμα», «σατανικό» και «κακοποιό» τον Τούρκο πρόεδρο με αφορμή την επικήρυξη του NBAer Ενές Καντέρ.

«Αν είναι αλήθεια ότι η Τουρκία έχει επικηρύξει με 500.000 δολάρια τον μπασκετμπολίστα (freedom) Ενές Καντέρ, οι ΗΠΑ θα πρέπει να επιβάλλουν αυστηρές κυρώσεις κατά της Τουρκίας», γράφει το εβδομαδιαίο αμερικανικό περιοδικό.

Ο συντάκτης του άρθρου καλεί τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν αλλά και τον Τζο Μπάιντεν να προστατέψουν τον Τούρκο μπασκετμπολίστα.

«Η μόνη προσβολή του Ενές Καντέρ προς την Τουρκία είναι ότι έχει το θάρρος να επικρίνει τον αυταρχικό ισλαμιστή πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Καντέρ λέει την αλήθεια. Ο Ερντογάν είναι ένας κακοήθης καρκίνος στις παγκόσμιες υποθέσεις, υπό την ηγεσία του οποίου η Τουρκία ήδη στήνει πολλαπλά οδοφράγματα έναντι της διεθνούς αρμονίας.

Διπλωματικά, εμποδίζει τη Σουηδία να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ. Στρατιωτικά, διεξήγαγε δολοφονικές επιθέσεις στη Συρία. Και αυτό είναι μόνο ένα δείγμα των άθλιων πράξεών της», αναφέρει το άρθρο στον τίτλο του οποίο ο Ερντογάν χαρακτηρίζεται ως σατανικός.

Μάλιστα, καταλήγοντας η Washington Examiner αναρωτιέται: «Εάν ο Μπάιντεν δεν υπερασπιστεί τον Καντέρ από μοχθηρούς ξένους κακοποιούς, γιατί βρίσκεται ακόμη και στο Οβάλ Γραφείο;».

Μοιραστείτε το: