13/06/2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | Τρίτη 14 Μαρτίου 2023 - 19:31

Τέλος τα μέτρα για τον κορωνοϊό: Εξαιρούνται νοσοκομεία και γηροκομεία

Η δήλωση του Θάνου Πλεύρη μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ανακοίνωσε την Τρίτη (14/3) το τέλος των μέτρων για τον κορωνοϊό, με εξαιρέσεις στα νοσοκομεία, αλλά και στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων.

Το υπουργείο Υγείας εισηγήθηκε την άρση των μέτρων στη συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, η οποία έγινε δεκτή.

Έτσι, λοιπόν, η Επιτροπή αναμένεται να άρει και επίσημα τα μέτρα για την Covid-19, με εξαίρεση τις δημόσιες και ιδιωτικές υγειονομικές δομές και τα γηροκομεία.

Αυτό σημαίνει ότι μετά από 3 χρόνια καταργείται η υποχρέωση της χρήσης μάσκας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (αστικές και υπεραστικές συγκοινωνίες), όπως επίσης για την είσοδο των πολιτών στα φαρμακεία.

Καταργείται επίσης το υποχρεωτικό rapid test των ανεμβολίαστων για να μπουν στον χώρο εργασίας τους, με εισήγηση επίσης της Επιτροπής Ειδικών.

Αναλυτικά η δήλωση του Θάνου Πλεύρη:

«Στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων το Υπουργείο Υγείας εισηγήθηκε την άρση των μέτρων που ισχύουν έναντι της Covid-19 με εξαίρεση στις δημόσιες και ιδιωτικές υγειονομικές δομές και Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων.

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης

Η εισήγηση έγινε αποδέκτη από την Επιτροπή και αναμένεται η άρση των μέτρων.

Παραμένει ωστόσο η ανάγκη προστασίας ευάλωτων ομάδων έναντι της Covid-19 και για το λόγο αυτό συνιστάται η τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας, ο επικαιροποιημένος εμβολιασμός και η λήψη αντιικής θεραπείας για όσους νοσούν».

Μοιραστείτε το: