13/06/2024
ΕΙΔΗΣΕΙΣ | Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023 - 14:39

Μυστηριώδης μεταδοτική ασθένεια στην Τανζανία με πυρετό και νεφρική ανεπάρκεια: Toυλάχιστον πέντε νεκροί

Το υπουργείο Υγείας καλεί τον κόσμο να παραμείνει ψύχραιμος

Μια μεταδοτική ασθένεια στην Τανζανία έχει σκοτώσει μέχρι στιγμής πέντε ανθρώπους, με τις Αρχές να ζητούν από ιατρικούς εμπειρογνώμονες να την ερευνήσουν. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας εντοπίστηκε σε επτά ανθρώπους με συμπτώματα, όπως πυρετός, έμετος, αιμορραγίες και νεφρική ανεπάρκεια.

Ιατρικοί ειδικοί εστάλησαν στην περιοχή της Καγκέρα, στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, που συνορεύει με την Ουγκάντα, για να διεξάγουν έρευνα για αυτήν την μεταδοτική ασθένεια» διευκρίνισε η εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Τουμάινι Νάγκου.

«Ελήφθησαν δείγματα από τους ασθενείς και τους νεκρούς για να εντοπιστεί η προέλευση και το είδος της ασθένειας», σημείωσε η ίδια, καλώντας τον πληθυσμό να διατηρήσει την ψυχραιμία του.

Το συμβάν αυτό προκύπτει έπειτα από επιδημικό επεισόδιο του ιού Έμπολα στην Ουγκάντα, που διήρκεσε σχεδόν τέσσερις μήνες και προκάλεσε τον θάνατο 55 ανθρώπων. Η Ουγκάντα κήρυξε το τέλος της επιδημίας τον Ιανουάριο.

Πέρσι η Τανζανία εντόπισε ξέσπασμα λεπτοσπείρωσης, που είναι γνωστή και ως «νόσος των ποντικών», από την οποία έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι στην περιοχή Λίντι, στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας. Αυτή η βακτηριακή ασθένεια η οποία μεταδίδεται στον άνθρωπο από κάποια θηλαστικά, διαδίδεται από νερό ή τροφή που έχει μολυνθεί από τα ούρα ζώων που έχουν προσβληθεί.

Μοιραστείτε το: