13/06/2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023 - 19:38

Προθεσμία για να απολογηθούν πήραν οι δύο σταθμάρχες και ο επιθεωρητής

«Θα τα πούμε όλα, αλλά τώρα πρέπει να κρατήσουμε σιωπή και να δείξουμε σεβασμό στα θύματα της τραγωδίας και στο πένθος», είπε ο επιθεωρητής

Το κατώφλι του ειδικού Εφέτη ανακριτή πέρασε στις 10 το πρωί της Παρασκευής (17/3) ο έμπειρος σταθμάρχης που βρισκόταν σε απογευματινή βάρδια στις 28 Φεβρουαρίου και φέρεται να είχε φύγει από το πόστο του πριν από τη λήξη της βάρδιάς του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κωνσταντίνος Παυλόπουλος έμεινε στο γραφείο του ανακριτή για περίπου μισή ώρα, ενώ μαζί με τον δικηγόρο του ζήτησε και έλαβε προθεσμία, για να απολογηθεί την επόμενη Παρασκευή, 24 Μαρτίου.

Σημειώνεται ότι ο σταθμάρχης, ο οποίος είναι ο πρώτος, από τους συνολικά τρεις που είχαν κληθεί για να απολογηθούν στον ανακριτή, εισήλθε και αποχώρησε από την πίσω πόρτα του Δικαστικού Μεγάρου Λάρισας, προφανώς για να αποφύγει τις τηλεοπτικές κάμερες και τους δημοσιογράφους.

Παράλληλα, προθεσμία πήρε αφού επισκέφτηκε το γραφεία του Ανακριτή και ο δεύτερος νεότερος σε ηλικία και εμπειρία σταθμάρχης ο οποίος φέρεται να αποχώρησε νωρίτερα από την βάρδια του το μοιραίο βράδυ.

Για την Πέμπτη, 30 Μαρτίου, έλαβε προθεσμία και ο επιθεωρητής του ΟΣΕ, Δημήτρης Νικολάου.

Υπενθυμίζεται ότι ο έμπειρος σταθμάρχης και ο συμβασιούχος, αλλά και ο Επιθεωρητής του ΟΣΕ, Δημήτρης Νικολάου, κατηγορούνται για διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών, σε βαθμό κακουργήματος, με προβλεπόμενη ποινή από 10 χρόνια έως ισόβια κάθειρξη. Στο ίδιο, βαρύ κατηγορητήριο περιλαμβάνονται ακόμη κατηγορίες για ανθρωποκτονίες από αμέλεια κατά συρροή, αλλά και για σωματικές βλάβες.

«Θα τα πούμε όλα, αλλά τώρα πρέπει να κρατήσουμε σιωπή και να δείξουμε σεβασμό στα θύματα της τραγωδίας και στο πένθος», ανέφερε ο επιθεωρητής, ενώ φεύγοντας από το Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας δε θέλησε να κάνει οποιαδήποτε δήλωση στους δημοσιογράφους.

Στις δηλώσεις που έκανε ο συνήγορός του, Γιάννης Γλύκας, ζήτησε «να γίνει σεβαστό το τεκμήριο αθωότητας. Θα κριθεί από την ελληνική Δικαιοσύνη και δεν πρέπει το τεκμήριο αθωότητας να μετατραπεί σε τεκμήριο ευθύνης. Έχει καταθέσει προανακριτικά και ανακριτικά, ήταν πάντα στη διάθεση των Αρχών. Θα απαντήσει σε όλες της ερωτήσεις».

Μοιραστείτε το: