22/05/2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | Σάββατο 18 Μαρτίου 2023 - 18:01

Τραγωδία στα Τέμπη: «Δεν έχω ευθύνη, έχω να κοιμηθώ δύο εβδομάδες» λέει ο συμβασιούχος σταθμάρχης

Απάντηση στο ποιος διόρθωσε με μπλάνκο την ώρα στο βιβλίο των βαρδιών ψάχνουν οι Αρχές

Ο επιθεωρητής του ΟΣΕ και οι δυο σταθμάρχες στους οποίους έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη το οποίο οδήγησε στο θάνατο 57 ανθρώπους πέρασαν την Παρασκευή (17/3) την πόρτα του εφέτη ανακριτή, προκειμένου να δώσουν τις εξηγήσεις τους για την υπόθεση που έχει βυθίσει στο πένθος το πανελλήνιο.

Το Σάββατο (18/3) έγιναν γνωστά σημεία από τις απαντήσεις του στις ερωτήσεις του εφέτη ανακριτή.

O επιθεωρητής του ΟΣΕ, ο οποίος φέρεται να έβαλε βάρδια μόνο του τον 59χρονο σταθμάρχη, χωρίς να έχει την κατάλληλη εμπειρία προσήλθε χωρίς να απαντήσει σε ερωτήσεις.

«Ήταν πάντοτε στη διάθεση των αρχών. Έχει καταθέσει και προανακριτικά και ανακριτικά ως μάρτυρας. Και φυσικά όλες οι εξηγήσεις του θα τεθούν αναλυτικά και με απολογητικό υπόμνημα» είπε ο Γιάννης Γλύκας, δικηγόρος του επιθεωρητή του ΟΣΕ.

Εξηγήσεις για το μπλάνκο στο βιβλίο βαρδιών

Την πόρτα του εφέτη ανακριτή πέρασε και ο παλαιότερος σταθμάρχης, ο οποίος είναι εκείνος που το μοιραίο βράδυ αποχώρησε πριν τελειώσει η βάρδια του. Καλείται να απαντήσει γιατί έφυγε νωρίτερα και ποιος διόρθωσε με μπλάνκο την ώρα στο βιβλίο βαρδιών.

«Λάβαμε προθεσμία, προκειμένου να τη μελετήσουμε και να έρθουμε να απολογηθούμε» είπε ο δικηγόρος του. «Θα τα πούμε όλα όταν τελειώσουμε με την απολογία» σημειώνει ο ίδιος.

«Δεν έχω ευθύνη για την τραγωδία»

Ο συμβασιούχος σταθμάρχης που αμειβόταν με μπλοκάκι και αντιμετωπίζει κι εκείνος κακουργηματικές κατηγορίες, υποστηρίζει ότι έφυγε κανονικά στην ώρα του.

«Είμαι συντετριμμένος, έχω να κοιμηθώ δύο εβδομάδες. Δε θεωρώ ότι έχω ευθύνη για την τραγωδία» λέει ο συμβασιούχος σταθμάρχης.

Οι δύο σταθμάρχες και ο επιθεωρητής του ΟΣΕ έμειναν περίπου για μισή ώρα ο καθένας στο γραφείο του εφέτη ανακριτή. Σύμφωνα με τους δικηγόρους τους ήταν απαραίτητη η πολυήμερη προθεσμία, καθώς όπως είπαν προστίθενται συνεχώς νέα στοιχεία στη δικογραφία.

Μοιραστείτε το: