23/09/2023
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | Σάββατο 18 Μαρτίου 2023 - 19:43

Παραμένει στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ ο Παύλος Πολάκης: Ομόφωνη απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας

Ο Αλέξης Τσίπρας κατά την εισήγησή του είχε μιλήσει για «γενναία αυτοκριτική» αναφερόμενος στην επιστολή που απέστειλε ο πρώην υπουργός στο κομματικό όργανο

Στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ και επίσημα παραμένει με ομόφωνη απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας ο Παύλος Πολάκης.

Στη συνεδρίαση του Σαββάτου (18/3), η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποφάσισε ομόφωνα να μην υπάρξει καμία αλλαγή στις αποφάσεις που έλαβε στη προηγούμενη συνεδρίασή της και έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί, αναφορικά με την εισήγηση προς την Κεντρική Επιτροπή για τα ψηφοδέλτια του κόμματος.

Ο Αλέξης Τσίπρας κατά την εισήγησή του στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος είχε μιλήσει για «γενναία αυτοκριτική» του Παύλου Πολάκη, αναφερόμενος στην επιστολή που απέστειλε ο πρώην υπουργός στο κομματικό όργανο.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε συγκεκριμένα ότι το περιεχόμενό της επιστολής «μας αναγκάζει να επανεκτιμήσουμε και τις αρχικές μας προθέσεις», ανοίγοντας ουσιαστικά τον δρόμο για την επιστροφή του Παύλου Πολάκη στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην εισήγησή του ο Αλέξης Τσίπρας είπε, επίσης, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κόμμα διαγραφών και προγραφών συμπληρώνοντας, ωστόσο, ότι «είμαστε κόμμα. Που σημαίνει ότι έχουμε κανόνες και συλλογικές επεξεργασίες. Και κανένας δε μπορεί να βγαίνει έξω από αυτές».

«Στο κόμμα μας υπάρχουν όλες οι δικλείδες, οι δημοκρατικές δυνατότητες, οι λειτουργίες, για να μη φιμώνεται κανείς και για κανένα λόγο. Αυτή είναι μια αδιαπραγμάτευτη κατάκτηση του ΣΥΡΙΖΑ Αλλά δημόσιες κινήσεις που αποκλίνουν από τις συλλογικές μας αποφάσεις και δεσμεύσεις απογοητεύουν και ενισχύουν το μύθο ότι είμαστε μία από τα ίδια», είπε.

«Σε ένα περιβάλλον, όμως, επικοινωνιακής υπεροπλίας του αντιπάλου οφείλουμε να το επιβεβαιώνουμε αυτό συνεχώς. Ως κόμμα, ως μέλη, και πολύ περισσότερο ως στελέχη του» είπε ακόμα ο Αλέξης Τσίπρας δείχνοντας ότι ζητά δεσμεύσεις από τον Παύλο Πολάκη προκειμένου να επιστρέψει στα ψηφοδέλτια.

Μοιραστείτε το: