01/06/2023
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | Σάββατο 25 Μαρτίου 2023 - 00:08

Για αθλιότητες μιλά ο Παπαθανάσης, επανήλθε ο ΣΥΡΙΖΑ με τα αναπάντητα ερωτήματα…

Απολογήθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης για τις αποκαλύψεις του «Documento», τις οποίες υιοθέτησε η αξιωματική αντιπολίτευση

Τη δική του απάντηση σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Documento», την οποία υιοθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, έδωσε με δήλωσή του ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, που μίλησε για αθλιότητες και δολοφονία χαρακτήρων…

Αναλυτικά, ο Παπαθανάσης υποστήριξε: 

«Για μια ακόμη φορά συνεχίζεται η αθλιότητα του Documento και υιοθετείται από τον ΣΥΡΙΖΑ. Προσπαθώντας να χτίσει ένα ακόμα αφήγημα δολοφονίας χαρακτήρα, χρησιμοποιεί στοιχεία που αφορούν στην μεταβίβαση ακινήτου ενός γονέα στα τρία του παιδιά πριν από δεκατρία χρόνια. 

Ειδικότερα, η υπόθεση αφορά σε γονική παροχή στα τρία μου παιδιά το 2010 του 50% του διαμερίσματός μας. Το συγκεκριμένο διαμέρισμα είχε αγοραστεί με στεγαστικό δάνειο, φέρει δε υπόλοιπο του στεγαστικού δανείου μέχρι και σήμερα, το οποίο εξυπηρετείται κανονικά. 

Το δάνειο των 1,8 εκατ. ευρώ που επικαλείται το Documento, δεν αφορά δάνειο προσωπικό μου, αλλά εταιρικό δάνειο του 2005 και στο οποίο μπήκα ως εγγυητής. Το εν λόγω εταιρικό δάνειο χορηγήθηκε σε εταιρεία, από την διοίκηση της οποίας και από το διοικητικό συμβούλιο έχω αποχωρήσει εδώ και δεκαοκτώ χρόνια. 

Ουδέποτε έχω καταδικαστεί για ποινικό αδίκημα και ουδέποτε κινήθηκε ποινική διαδικασία σε βάρος μου για την συγκεκριμένη υπόθεση, όπως ψευδώς αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ψευδές είναι επίσης το ότι οφείλω σε ασφαλιστικά Ταμεία. Δεν έχω καμία οφειλή σε ασφαλιστικά Ταμεία και Δημόσιο.

Τέλος, να ενημερώσω το ΣΥΡΙΖΑ ότι για την εν λόγω οφειλή δεν έχει υπάρξει οποιαδήποτε αποποίηση της εγγυητικής μου ευθύνης. 

Σε ότι αφορά την συγκεκριμένη αγωγή, ασκήθηκε έφεση και έχει επέλθει συμβιβασμός λαμβάνοντας και υπόψη το υφιστάμενο στεγαστικό δάνειο, το οποίο, όπως προαναφέρθηκε, εξυπηρετείται κανονικά».  

Επανήλθε ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν άφησε αναπάντητη τη δήλωση Παπαθανάση και επισήμανε ότι υπάρχει παραδοχή προνομιακής μεταχείρισης, αλλά και ερωτηματικά, που δεν απαντήθηκαν… 

Αναλυτικά, η νέα ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης είναι η ακόλουθη:

«Μετά την παραδοχή ο κ. Παπαθανάσης να πει με τι ποσό ήρθε σε συμβιβασμό με την τράπεζα για χρέη 1,8 εκατ.»

Ο κ. Παπαθανάσης ομολογεί ότι πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη. Χιλιάδες δανειολήπτες και εγγυητές χάνουν τα σπίτια τους και ο ίδιος ως υπουργός κομπάζει πως ήρθε σε συμβιβασμό με την τράπεζα, αφού πρώτα έχασε το δικαστήριο με την τράπεζα για δόλια μεταβίβαση της περιουσίας του.  

Μετά την απάντηση του πάντως, τα ερωτήματα παραμένουν: 

Σε τι ακριβώς συμβιβασμό ήρθε με την τράπεζα και τι ποσό κατέβαλε;  

Έγινε κούρεμα στις οφειλές του ύψους 1,8 εκατ. Ευρώ;

Μπορούν άραγε οι χιλιάδες απελπισμένοι δανειολήπτες να έχουν τον ίδιο συμβιβασμό και μεταχείριση από τις τράπεζες η είναι μόνο για υπουργούς του κ. Μητσοτάκη;». 

Μοιραστείτε το: