13/06/2024
ΑΜΕΡΙΚΗ | Τετάρτη 24 Μαΐου 2023 - 21:44

Yellowstone: Σκότωσαν νεαρό βίσωνα όταν τον άγγιξε επισκέπτης

Το Πάρκο ζητά από τους επισκέπτες να μένουν περίπου 25 μέτρα από όλα τα άγρια ζώα και μια πολύ μεγαλύτερη απόσταση από αρκούδες και λύκους

Το προσωπικό στο Εθνικό Πάρκο Yellowstone σκότωσε έναν νεογέννητο βίσωνα, αφού ένας επισκέπτης άγγιξε σκόπιμα το ζώο.

Σύμφωνα με το Πάρκο, ο επισκέπτης προσπαθούσε να βοηθήσει τον βίσωνα να επανενωθεί με το κοπάδι του, αφού χωρίστηκε από τη μητέρα του. Το κοπάδι απέρριψε το μικρό ζώο παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες των δασοφυλάκων.

Ο βίσωνας έπρεπε να θανατωθεί επειδή τον είχε εγκαταλείψει το κοπάδι και πλησίαζε σε αυτοκίνητα και ανθρώπους «προκαλώντας επικίνδυνη κατάσταση».

Ο επισκέπτης, ένας λευκός άνδρας 40-50 ετών που φορούσε μπλε πουκάμισο και μαύρο παντελόνι, πλησίασε τον νεογέννητο βίσωνα το Σάββατο, αφού είχε αποχωριστεί από το κοπάδι του, ενώ προσπαθούσε να διασχίσει τον ποταμό Λαμάρ.

Στην ανακοίνωσή του το πάρκο αναφέρει ότι ο άνδρας έσπρωξετο ζώο από το ποτάμι προς το οδόστρωμα. Το νεογέννητο ζώο εθεάθη αργότερα στο δρόμο γύρω από οχήματα και επισκέπτες.

Το Πάρκο ζητά από τους επισκέπτες να μένουν περίπου 25 μέτρα από όλα τα άγρια ζώα και 100 μέτρα μακριά από αρκούδες και λύκους.

Μοιραστείτε το: