
Οι «πράσινοι» ηττήθηκαν από τους Πορτογάλους με 0-1 στο κατάμεστο ΟΑΚΑ και έχασαν το όνειρο της παρουσίας τους στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ
Το πάλεψε, αλλά δεν τα κατάφερε ο Παναθηναϊκός, ωστόσο, θα συνεχίσει να είναι Ευρωπαίος μέχρι το Δεκέμβριο ό,τι κι αν συμβεί…
Οι «πράσινοι» ηττήθηκαν το βράδυ της Τρίτης (29/8/2023) στο κατάμεστο ΟΑΚΑ από τη Μπράγκα με 0-1 χάνοντας το όνειρο των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά συνεχίζουν την πορεία τους στο Γιουρόπα.
Το «τριφύλλι» είδε κατάματα τους σαφώς πιο έμπειρους Πορτογάλους, οι οποίοι είχαν επικρατήσει και στο πρώτο ματς με 2-1, αλλά απέτυχε να βάλει την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα, παρά τις ευκαιρίες, που δημιούργησε. Έτσι παρά την υπεροχή, που είχε ο Παναθηναϊκός η Μπράγκα αξιοποίησε με τον καλύτερο τρόπο μία από τις αντεπιθέσεις της και στο 83’ ο Μπρούμα με πλασέ έκανε το 0-1.
Οι «πράσινοι» ολοκλήρωσαν το ματς με δέκα παίκτες λόγω σωστής δεύτερης κίτρινης που έδειξε στον Χουάνκαρ ο Ιταλός διαιτητής, Ορσάτο, που ελέγχεται για το ότι δεν έβγαλε κάποιες κάρτες στους Πορτογάλους.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Γεντβάι (43’ λ.τρ. Σένκεφελντ), Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Βιλένα, Ρούμπεν (78' Τσέριν), Μπερνάρ (78' Τζούριτσιτς), Παλάσιος (62' Αϊτόρ), Ιωαννίδης (62' Σπόραρ), Μαντσίνι.
ΜΠΡΑΓΚΑ (Αρτούρ Ζόρζε): Ματέους, Γκόμες, Φόντε, Νιακατέ (49' λ.τρ. Σάατσι), Μάριν, Αντρέ Όρτα (65' Πίτσι), Καρβάλιο, Ρικάρντο Όρτα, Μπρούμα, Αμπέλ Ρουίθ, Τζαλό (65' Σάλασαρ).