22/05/2024
ΘΕΑΤΡΟ/ΣΙΝΕΜΑ | Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023 - 15:48

Φεστιβάλ Βενετίας: Χρυσός Λέοντας στον Γιώργο Λάνθιμο για την ταινία «Poor Things»

Το «PoorThings» συμμετείχε στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Βενετίας διεκδικώντας μαζί με άλλες 22 ταινίες το μεγάλο βραβείο της διοργάνωσης

Στον Γιώργο Λάνθιμο και την ταινία του «PoorThings» με πρωταγωνίστρια την Έμα Στόουν, δόθηκε ο Χρυσός Λέοντας στο φετινό κινηματογραφικό Φεστιβάλ Βενετίας.

Η ταινία έλαβε διθυραμβικές κριτικές όταν προβλήθηκε την 1η Σεπτεμβρίου στο Φεστιβάλ και το κοινό χειροκροτούσε για δέκα λεπτά. Η βρετανική Guardian, μάλιστα, τη βαθμολόγησε με πέντε αστέρια, επισημαίνοντας τις εξαιρετικές υποκριτικές ικανότητες της πρωταγωνίστριας.

Το «PoorThings», που αναμένεται να κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες στις 4 Ιανουαρίου 2024 από την Feelgood Entertainment, συμμετείχε στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Βενετίας διεκδικώντας μαζί με άλλες 22 ταινίες το μεγάλο βραβείο της διοργάνωσης, το Χρυσό Λέοντα που ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της επιτροπής Νταμιέν Σαζέλ.

Η υπόθεση, που βασίζεται στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Alasdair Grey περιστρέφεται γύρω από την Bella Baxter (Stone), μια νεαρή γυναίκα που ανασταίνεται χάρη στον ιδιοφυή και αντισυμβατικό επιστήμονα Δρ. Godwin Baxter (Dafoe). Υπό την προστασία του Baxter, η Bella ανυπομονεί να μάθει τα πάντα. Καθώς είναι διψασμένη για εμπειρίες, η ίδια το σκάει με τον Duncan Wedderburn (Mark Ruffalo), έναν ικανό, αλλά ανήθικο δικηγόρο, με τον οποίο μπλέκει σε μια περιπέτεια περιπλάνησης σε όλες τις ηπείρους. Απελευθερωμένη από τις προκαταλήψεις και τα στεγανά της εποχής της, η Bella αποφασιστικά επιδιώκει να δώσει τη μάχη της για την ισότητα και την ελευθερία.

Αυτό είναι το πρώτο βραβείο του Γιώργου Λάνθιμου στο Φεστιβάλ Βενετίας μετά το Μεγάλο Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής δηλαδή τον Αργυρό Λέοντα, που πήρε το 2018 για την ταινία The Favorite, ξανά με πρωταγωνίστρια την Emma Stone.

Το βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας απονεμήθηκε στην Κέιλι Σπέινι για τον ρόλο της στην ταινία «Priscilla» που είναι βασισμένη στο βιβλίο της Πρισίλα Πρίσλεϊ “Ο Έλβις και εγώ”, και το βραβείο Αντρικής Ερμηνείας στον Πίτερ Σάρσγκαρντ για το «Memory».

Το 80ό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας που πραγματοποιήθηκε στη «σκιά» της διπλής απεργίας του Χόλυγουντ, με ελάχιστους σταρ και τους προβολείς στραμμένους αυτή τη φορά στους δημιουργούς, έριξε αυλαία το βράδυ του Σαββάτου 9 Σεπτεμβρίου, με την τελετή απονομής των βραβείων.

Μοιραστείτε το: