20/07/2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023 - 23:24

Τραγωδία στη Λιβύη: Nεκροί 4 Έλληνες στρατιωτικοί σε τροχαίο, ήταν μέλη της ανθρωπιστικής βοήθειας

Η είδηση μεταδόθηκε από αραβικά μέσα * Αναμένεται ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας * Νωρίτερα σε αρχικές ανακοινώσεις του ΥΠΕΞ γινόταν λόγος για ελαφρείς τραυματισμούς

Σε τραγωδία φαίνεται πως εξελίσσεται το τροχαίο, στο οποίο ενεπλάκη με την άφιξή της η ελληνική ανθρωπιστική αποστολή στη Λιβύη, καθώς γίνεται λόγος για νεκρούς.

Σύμφωνα με το alarabiya.net ο υπουργός Υγείας της ανατολικής κυβέρνησης της Λιβύης ανακοίνωσε ότι τέσσερα μέλη της ελληνικής ομάδας διάσωσης σκοτώθηκαν σε τροχαίο δυστύχημα στη Λιβύη

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, από το τροχαίο υπάρχουν 15 τραυματίες εκ των οποίων οι επτά είναι σε κρίσιμη κατάσταση, δήλωσε ο Όθμαν Αμπντουλτζαλέλ σε τηλεοπτική συνέντευξη Τύπου, χωρίς να παρέχονται περαιτέρω λεπτομέρειες.

Νωρίτερα πάντως τόσο το ΥΠΕΞ όσο και το ΓΕΕΘΑ στις ανακοινώσεις τους έκαναν λόγο για τροχαίο ατύχημα με το ΓΕΕΘΑ να κάνει λόγο για ελαφρείς τραυματισμούς, ενώ η είδηση για νεκρούς δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη από την Αθήνα.

Reuters: Νεκρά 4 μέλη της ελληνικής ομάδας διάσωσης

Και το Reuters μεταδίδει την είδηση επικαλούμενο τον υπουργό Υγείας της ανατολικής κυβέρνησης της Λιβύης αναφέροντας πως 4 μέλη της ελληνικής ομάδας διάσωσης, καθώς και 3 Λίβυοι που κατευθύνονταν στην πόλη Ντέρνα σκοτώθηκαν σε τροχαίο δυστύχημα την Κυριακή

Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις δήλωσαν ότι ένα λεωφορείο που μετέφερε ιατρικό προσωπικό συγκρούστηκε με ένα όχημα που κινείτο προς την αντίθετη κατεύθυνση, αλλά δεν επιβεβαίωσε τους θανάτους, γράφει το Reuters.

«Τα αίτια και οι συνθήκες του συμβάντος διερευνώνται σε συνεργασία με τις λιβυκές αρχές, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση για τη συγκέντρωση του προσωπικού στη Βεγγάζη και τον επαναπατρισμό του», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΥΠΕΞ.

Σύμφωνα με διπλωματική πηγή, η ελληνική ομάδα διάσωσης είχε 16 μέλη συν τρεις διερμηνείς.

Την ίδια ώρα στα social media κυκλοφορούν βίντεο που υποτίθεται απεικονίζουν το λεωφορείο της ελληνικής αποστολής που ενεπλάκη στο τροχαίο:

Μοιραστείτε το: