22/09/2023
ΑΜΕΡΙΚΗ | Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023 - 15:04

Ο Μασκ πήγε με τον γιο του Lil X στη συνάντηση με τον Ερντογάν: Η αμήχανη ερώτηση του Τούρκου Προέδρου

Κατά τη συνάντηση προέτρεψε τον ιδιοκτήτη της Tesla να κατασκευάσει το έβδομο εργοστάσιο της αυτοκινητοβιομηχανίας του στην Τουρκία

Με τον γιο του Lil X στην αγκαλιά του εμφανίστηκε ο Έλον Μασκ στη συνάντηση με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την Κυριακή (17/9), στη Νέα Υόρκη, στον αποκαλούμενο «Τουρκικό Οίκο», όπου στεγάζεται η μόνιμη αντιπροσωπεία της Τουρκίας στον ΟΗΕ και το τουρκικό προξενείο.

Ο Τούρκος Πρόεδρος προσέφερε στον γιο του μεγιστάνα της τεχνολογίας μια μπάλα που, πάντως, το παιδάκι αρνήθηκε να πάρει και ρώτησε τον Μασκ για τη σύζυγό του. Ο ιδιοκτήτης της Tesla, της SpaceX και του X (πρώην Twitter) γελώντας απάντησε πως η μητέρα του παιδιού, η Καναδή τραγουδίστρια Grimes, βρίσκεται στο Σαν Φρανσίσκο και πως οι δυο τους έχουν χωρίσει.

Σημειώνεται πως με την Grimes έχουν αποκτήσει τρία παιδιά ενώ συνολικά ο Μασκ έχει 10 παιδιά από 3 διαφορετικές συντρόφους.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προέτρεψε τον ιδιοκτήτη της Tesla να κατασκευάσει το έβδομο εργοστάσιο της αυτοκινητοβιομηχανίας του στην Τουρκία. Αναφέρθηκε ακόμη στο σχέδιό του για την ψηφιοποίηση του τουρκικού κράτους και τις ευκαιρίες συνεργασίας με τη SpaceX στο πλαίσιο του διαστημικού προγράμματος της Τουρκίας.

Από την πλευρά του ο Μασκ φέρεται να είπε πως η SpaceX θα επιθυμούσε να εξασφαλίσει την απαραίτητη άδεια για να προσφέρει στην Τουρκία το Starlink, το δορυφορικό internet, που έχει αναπτύξει η εταιρεία του Μασκ.

Επίσης, ο Τούρκος υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας Μεχμέτ Φατίχ Κασίρ, ο οποίος παρευρέθηκε στη συνάντηση, είπε ότι ο Μασκ περιέγραψε την Τουρκία ως «από τους πιο σημαντικούς υποψηφίους για επένδυση από την Tesla». Πρόσθεσε ότι ο Μασκ και ο Ερντογάν συζήτησαν επίσης και για το πρόγραμμα μαχητικών αεροσκαφών της Τουρκίας.

Μοιραστείτε το: