20/07/2024
ΑΜΕΡΙΚΗ | Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023 - 17:29

Ήταν υπερβολικά… stealth: O αμερικανικός στρατός έχασε μαχητικό αεροσκάφος και ζήτησε βοήθεια από τους πολίτες

Χάθηκε στη Νότια Καρολίνα και έγινε… έκκληση στους πολίτες για πληροφορίες * «Πώς στο καλό είναι δυνατό να χάσεις ένα F-35;» αναρωτήθηκε τοπική βουλευτής * Στο νοσοκομείο ο πιλότος

Ο αμερικανικός στρατός έχασε ένα μαχητικό αεροσκάφος κάπου πάνω από τη Νότια Καρολίνα, με τον πιλότο ευτυχώς να σώζεται καθώς εκτινάχθηκε στον αέρα.

Ο ίδιος προσγειώθηκε με ασφάλεια με το αλεξίπτωτό του και μεταφέρθηκε σε τοπικό νοσοκομείο, σε σταθερή κατάσταση, ωστόσο το αεροσκάφος… χάθηκε!

Το αεροσκάφος έμεινε στη λειτουργία αυτόματου πιλότου μετά την εκτίναξη, επομένως, σύμφωνα με αξιωματούχους, υπάρχει η πιθανότητα να συνέχισε την πτήση του.

Ωστόσο, οι έρευνες επικεντρώθηκαν βόρεια της αεροπορικής βάσης γύρω από τη λίμνη Moultrie και τη λίμνη Marion με βάση την τελευταία γνωστή θέση του αεροσκάφους και τον συντονισμό με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Δεν έχουν γίνει γνωστές οι ακριβείς συνθήκες που οδήγησαν τον πιλότο να χρησιμοποιήσει το εκτινασσόμενο κάθισμα του αεροσκάφους.

Η τοπική βουλευτής Nancy Mace δήλωσε: «Πώς στο καλό χάνεις ένα F-35; Πώς δεν υπάρχει συσκευή εντοπισμού και ζητάμε από το κοινό τι, να βρει ένα αεροσκάφος και να το παραδώσει;», έγραψε στο Χ (πρώην twitter( για να λάβει την απάντηση από τους χρήστες: «Μα… είναι stealth».

Μοιραστείτε το: