20/07/2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023 - 16:36

Αναβρασμός στις τάσεις του ΣΥΡΙΖΑ μετά την απόφαση Κασσελάκη να παραπέμψει τον Τζουμάκα στην Επιτροπή Δεοντολογίας

Ο νέος πρόεδρος του κόμματος θέλει να στείλει μήνυμα σε όσους τον αμφισβητούν ωστόσο δεν ελέγχει την Κεντρική Επιτροπή που θα συνεδριάσει προσεχώς

Σε πλήρη ρήξη με όσους αμφισβητούν την ηγεσία του προχωρά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Κινήματος Αλλαγής Στέφανος Κασσελάκης, καθώς η παραπομπή του Στέφανου Τζουμάκα στην Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος για όσα είπε εναντίον του, φαίνεται να είναι μονάχα η αρχή.

Το κλίμα στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι βαρύ καθώς άπαντες ομονοούν πως η επικείμενη αποπομπή (όπως όλα δείχνουν) του πρώην υπουργού είναι μόνο η αρχή και θα ακολουθήσουν κι άλλες, εάν τα στελέχη που αντιδρούν δεν ευθυγραμμιστούν με τις θέσεις Κασσελάκη. Άξιο μνείας είναι επίσης το γεγονός ότι η παραπομπή έγινε μέσω του λογαριασμού που διατηρεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στο Facebook. Από εκεί το έμαθαν και οι περισσότεροι βουλευτές ή από τους δημοσιογράφους, που επίσης από το μέσο κοινωνικής δικτύωσης ενημερώθηκαν.

Η κατάσταση αναμένεται να εκτραχυνθεί ακόμη περισσότερο στην προσεχή Κεντρική Επιτροπή, την οποία ο κ. Κασσελάκης δεν ελέγχει. Από τα 300 μέλη, μόλις τα 120 με 135 λογίζονται ως υποστηρικτικά προς τον πρόεδρο. Την ίδια ώρα η τάση της «Ομπρέλας» υπό τον Ευκλείδη Τσακαλώτο έχει καταγεγραμμένα περίπου 90 μέλη ενώ άλλα 30 συσπειρώνονται στην τάση των «6+6». Οι υπόλοιποι 40 είναι πρώην μέλη της ΔΗΜΑΡ και διάφοροι ΠΑΣΟΚογενείς (όπως π.χ. ο κ. Χρήστος Σπίρτζης που ζητά την συμπόρευση του κόμματος με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής στις προσεχείς εκλογές)

Η πλευρά των επονομαζόμενων νεοπροεδρικών πάντως εκτιμά πως η ενδεχόμενη διαγραφή του Στέφανου Τζουμάκα θα λειτουργήσει κατευναστικά για τους υπόλοιπους που θα ήθελαν να αντιδράσουν δημοσίως προς το πρόσωπο του αρχηγού. Ωστόσο, «ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία δεν λειτουργεί έτσι, εμείς δεν είμαστε όπως τα συντηρητικά κόμματα» αναφέρουν βουλευτές που προ ημερών δεν υπερψήφισαν τις προτάσεις Κασσελάκη για τους νέους τομεάρχες.

Μοιραστείτε το: