29/11/2023
ΕΙΔΗΣΕΙΣ | Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2023 - 17:25

Σαρώνουν οι θυελλώδεις άνεμοι στη Θεσσαλονίκη: Μανιασμένα κύματα «χτυπούν» το «Βέλος» (video+pics)

Ρυμουλκό έσπευσε στο σημείο που βρίσκεται αγκυροβολημένο το ιστορικό αντιτορπιλικό για να το κρατήσει ακινητοποιημένο * Δέντρο καταπλάκωσε και έριξε στέγαστρο βενζινάδικου

Ισχυρότατοι άνεμοι έπνεαν από το πρωί του Σαββάτου (18/11) στη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα να επικρατεί θαλασσοταραχή σε όλο τον Θερμαϊκό κόλπο.

Τεράστια κύματα χτυπούσαν το παραλιακό μέτωπο. Συναγερμός σήμανε για το πλήρωμα του ιστορικού αντιτορπιλικού «Βέλος», καθώς τα μανιασμένα κύματα αποτελούν σημαντική απειλή ακόμη και για πιθανή βύθισή του.

Για τον λόγο αυτό, στο σημείο όπου είναι αγκυροβολημένο το αντιτορπιλικό, κοντά στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, έσπευσε ρυμουλκό σκάφος, το οποίο κρατά ακινητοποιημένο το «Βέλος».

Δέντρο καταπλάκωσε και έριξε στέγαστρο βενζινάδικου

Όπως σημειώνει η τοπική ιστοσελίδα thestival.gr το πρωί του Σαββάτου, οι δυνατοί άνεμοι έριξαν ένα μεγάλο δέντρο πάνω σε στέγαστρο πρατηρίου υγρών καυσίμων επί της οδού Λαγκαδά. Η πτώση είχε ως αποτέλεσμα να πέσει το στέγαστρο. Το στέγαστρο προσγειώθηκε σε σταθμευμένο όχημα, στο οποίο επέβαινε ένα άτομο. Από θαύμα ο επιβάτης δεν υπέστη το παραμικρό.

Τη στιγμή του συμβάντος μία γυναίκα υπάλληλος του πρατηρίου υγρών καυσίμων, που αντιλήφθηκε τι συνέβη, τρομοκρατήθηκε και λιποθύμησε. Στο σημείο κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Για την απομάκρυνση του δέντρου χρειάστηκε η επέμβαση διασωστικού κλιμακίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την απομάκρυνση του δέντρου.

Μοιραστείτε το: