20/07/2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023 - 13:29

Φάμελλος: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε έντονη κρίση, η ευθύνη της ενότητας είναι σε όλους»

«Είμαστε υποχρεωμένοι με ψυχραιμία και συνεκτικότητα να λύσουμε το πρόβλημα και όχι να τραβάμε το σκοινί»

Για κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα έντονη έκανε λόγο τη Δευτέρα (20/11) ο Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

«Είμαστε υποχρεωμένοι με ψυχραιμία και συνεκτικότητα να λύσουμε το πρόβλημα και όχι να τραβάμε το σκοινί», επεσήμανε.

«Έχουμε πάρει όλοι ενιαία εντολή να εκπροσωπήσουμε στη Βουλή ένα αριστερό προοδευτικό κόμμα και αυτό πρέπει να κάνουμε», τόνισε ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

«Εφόσον υπάρχει η υποχρέωση ενός προοδευτικού σχεδίου και βλέπω ότι υπάρχει κρίση στο ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα βάζουν ζήτημα πολιτικών και ήθους, να δουλέψουμε πάνω σε αυτά», ξεκαθάρισε ο Σωκράτης Φάμελλος, καλώντας όλη την Κοινοβουλευτική Ομάδα να είναι παρούσα αυτή την εβδομάδα στη Βουλή, για να δώσει μάχες, καθώς αυτή είναι η εντολή από την κοινωνία.

«Είναι σε μια πολύ έντονη κρίση ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν ανταποκρίνεται σε αυτό που έχει ανάγκη η κοινωνία και δεν χρειάζονται δημοσκοπήσεις, για να το καταλάβεις αυτό» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Κάνοντας ειδική αναφορά στην ανάρτηση του Παύλου Πολάκη που έχει προκαλέσει σάλο αντιδράσεων, ο Σωκράτης Φάμελλος δήλωσε: «Δόθηκαν ήδη εξηγήσεις και κάλεσε να υποχωρήσουν οι προσωπικοί χαρακτηρισμοί είτε ακραίοι είτε με προσωπικά στοιχεία. Τομήνυματοστέλνωσεόλεςτιςπλευρές».

«Ο Στέφανος Κασσελάκης έχει ζητήσει ενότητα και ψυχραιμία»

Αναγνώρισε ότι και ο πρόεδρος έχει ευθύνη για την ενότητα, το κλίμα και τη συλλογικότητα στο κόμμα, ωστόσο πρόσθεσε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης έχει ζητήσει ενότητα και ψυχραιμία.

«Είμαστε υποχρεωμένοι με ψυχραιμία και συνεκτικότητα να λύσουμε το πρόβλημα και όχι να τραβάμε το σκοινί. Όλοι έχουμε ευθύνες, κυρίως ευθύνη να διατηρήσουμε την ενότητα. Η ευθύνη της ενότητας είναι σε όλους», σημείωσε.

«Η ένταση έχει ξεκινήσει, γιατί έχει αμφισβητηθεί με προσωπικούς και πολλές φορές χυδαίους όρους η εκλογή του προέδρου», είπε και κάλεσε όλους να βγάλουν στην άκρη τις τοξικές επιθέσεις.

«Από σήμερα δουλεύουμε όλοι μαζί, για να βάλουμε άμυνα στις πολιτικές Μητσοτάκη» υπογράμμισε ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε ότι «και οι σύντροφοι που έφυγαν ήδη θεωρώ ότι βιάστηκαν, καθώς η συζήτηση για τα πολιτικά επίδικα δεν έχει γίνει ακόμη». Μάλιστα, όπως είπε χαρακτηριστικά, η πρόταση Τσακαλώτου μπορεί να γινόταν δεκτή.

Μοιραστείτε το: