30/11/2023
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023 - 15:51

Ο Άρειος Πάγος καλεί 11 εκλεγμένους με τους Σπαρτιάτες βουλευτές για «εξαπάτηση του εκλογικού σώματος»

Καλούνται να δώσουν εξηγήσεις οι 10 βουλευτές του κόμματος και ο ανεξάρτητος Κωνσταντίνος Φλώρος

Εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου καλούνται να δώσουν ενώπιον της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδηλίνη οι 10 βουλευτές των «Σπαρτιατών» και ο ανεξάρτητος Κωνσταντίνος Φλώρος στο πλαίσιο της έρευνας που αφορά στις καταγγελίες του επικεφαλής του κόμματος Βασίλη Στίγκα για εξωκοινοβουλευτικά κέντρα, «GreekMafia” και «DonCorleone».

Οι βουλευτές έχουν κληθεί ως ύποπτοι, για το αδίκημα της εξαπάτησης του εκλογικού σώματος, για την ερχόμενη Δευτέρα (27/11) και Τρίτη (28/11). Ωστόσο, οι βουλευτές αναμένεται να ζητήσουν και να λάβουν προθεσμία, προκειμένου να ενημερωθούν από το περιεχόμενο της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί.

Πριν από περίπου ένα μήνα η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός είχε ζητήσει με έγγραφο της από τη Βουλή να ανάψει το πράσινο φως προκειμένου οι βουλευτές των Σπαρτιατών να παράσχουν εξηγήσεις για εξαπάτηση των εκλογέων στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές καθώς φέρονται να «προσέφεραν στην πραγματικότητα το κόμμα των Σπαρτιατών ως μανδύα νέου πολιτικού κόμματος στον Ηλία Κασιδιάρη, διευκολύνοντάς τον να καταστρατηγήσει τους περιορισμούς εκλογιμότητας που τάσσονται από την εκλογική νομοθεσία».

Στις 9 Νοεμβρίου η Ολομέλεια της Βουλής είπε «ναι» στην άρση της ασυλίας των βουλευτών ανοίγοντας το δρόμο για να ερευνηθεί η υπόθεση από τη δικαιοσύνη.

Μοιραστείτε το: