25/02/2024
ΕΙΔΗΣΕΙΣ | Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023 - 22:47

Διήμερη παράταση της εκεχειρίας στη Γάζα: «Το πρόβλημα ήταν πάντα η έλλειψη ελπίδας για τους Παλαιστίνιους» λέει διαμεσολαβητής του Κατάρ

Tο επιβεβαίωσε η Χαμάς * Ο Λευκός Οίκος «χαιρετίζει» την παράταση της εκεχειρίας

Το υπουργείο Εξωτερικών του Κατάρ, ενός από τους βασικούς διαπραγματευτές στη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός μεταξύ Ισραήλ-Χαμάς ανακοίνωσε τη Δευτέρα (28/11)πως η εκεχειρία στη Γάζα παρατείνεται για δύο ακόμη ημέρες.

«Μια συμφωνία επιτεύχθηκε για την παράταση της ανθρωπιστικής εκεχειρίας για επιπλέον δύο ημέρες στη Λωρίδα της Γάζας», έγραψε ο δρ Ματζέν Μπιν Μοχάμεντ Αλ Ανσάρι, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ, σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ.

Την είδηση επιβεβαίωσε και η Χαμάς: «Μια συμφωνία επιτεύχθηκε με τους αδελφούς στο Κατάρ και την Αίγυπτο για την παράταση της προσωρινής ανθρωπιστικής εκεχειρίας κατά δύο ακόμη ημέρες, υπό τις ίδιες προϋποθέσεις με την προηγούμενη εκεχειρία», ανέφερε αξιωματούχος της παλαιστινιακής οργάνωσης σε επικοινωνία με το Reuters. Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Χαμάς, στη Γάζα, Ghazi Hamad, μίλησε στο Al Jazeera και είπε: «Ελπίζω ότι μπορούμε να παρατείνουμε μέχρι να φτάσουμε στο τέλος αυτού του πολέμου και της επιθετικότητας κατά του λαού μας στη Γάζα», υπογράμμισε ότι «υπάρχει μεγάλη υποστήριξη από την κυβέρνηση του Κατάρ και την αιγυπτιακή κυβέρνηση, ακόμη και από τις δυτικές κυβερνήσεις, θέλουν την κατάπαυση του πυρός», ενώ πρόσθεσε ότι ελπίζει να δει τη διεθνή κοινότητα να πιέζει το Ισραήλ να τερματίσει την κατοχή του και «να τερματίσει αυτή την καταστροφή» σε βάρος των Παλαιστινίων.

Ο Λευκός Οίκος «χαιρετίζει» την παράταση της εκεχειρίας

Ο Λευκός Οίκος «χαιρετίζει» την παράταση της εκεχειρίας στη Γάζα, δήλωσε σήμερα ο Τζον Κίρμπι, εκπρόσωπος Τύπου για θέματα εθνικής ασφάλειας. Η Ουάσιγκτον «θα ευχόταν σίγουρα η κατάπαυση του πυρός να παραταθεί περαιτέρω και αυτό θα εξαρτηθεί από τις απελευθερώσεις επιπλέον ομήρων από τη Χαμάς», συμπλήρωσε. Ο Τζον Κίρμπι πρόσθεσε πως ελπίζει ότι Αμερικανοί πολίτες θα βρίσκονται μεταξύ των 20 ομήρων που θα απελευθερωθούν στη συνέχεια, καθώς 8 έως 9 Αμερικανοί πολίτες πιστεύεται ότι εξακολουθούν και βρίσκονται μεταξύ των ομήρων.

Μοιραστείτε το: