28/04/2024
A-SPORTS | Τρίτη 26 Μαρτίου 2024 - 22:03

Αθλητικά: Εθνική απογοήτευση και εκτός Euro 2024

Στα πέναλτι έχασε με 4-2 από τη Γεωργία η Ελλάδα μετά το 0-0 σε κανονική διάρκεια και παράταση

Δυστυχώς ούτε τώρα! Η Ελλάδα δεν μπόρεσε να κάνει ξανά την υπέρβαση και δεν θα δώσει το παρόν στο Euro 2024. Την πλήγωσαν τα πέναλτι, όπως είχε συμβεί και την τελευταία φορά που είχε δώσει παιχνίδι σε μεγάλη διοργάνωση, αυτό με την Κόστα Ρίκα στο Μουντιάλ του 2014.

Η Εθνική το βράδυ της Τρίης (26/3) έχασε με 4-2 στα πέναλτι και ενώ προηγουμένως δεν είχε μπει γκολ σε 90λεπτο και παράταση. Φοβήθηκε περισσόρο απ' όσο έπρεπε τη Γεωργία, ήταν ακίνδυνη για μεγάλο χρονικό διάστημα και έτσι όλα κρίθηκαν στην τύχη.

Πολύ κλειστό ήταν το παιχνίδι. Καλύτερα μπήκε η Γεωργία έχοντας και τον κόσμο στο πλευρό της, αλλά φάσεις δεν μπορούσε να κάνει. Μία φορά έγινε απειλητική στο πρώτο μέρος και αυτή όταν στο 45'+3 ο Βλαχοδήμος απέκρουσε απευθείας φάουλ του Ζιβζιβάτζε.

Από την πλευρά της η Ελλάδα ήταν κάκιστη επιθετικά. Ούτε οι σέντρες έβρισκαν στόχο ούτε οι συνεργασίες έβγαιναν. Αμυντικά έβγαζε μία σοβαρότητα η Εθνική, αλλά όταν είχε την μπάλα, δεν υπήρχε το παραμικρό πλάνο.

Στο δεύτερο ημίχρονο κάπως ανέβηκαν οι διεθνείς, αλλά και πάλι ήταν ακίνδυνοι. Δεν δημιούργησαν ευκαιρίες. Πάντα η τελική επιλογή ήταν λάθος. Ένα σουτ που κόντραρε είχε ο Μπακασέτας και τίποτα περισσότερο.

Αναμενόμενα ο αγώνας πήγε στην παράταση. Στο πρώτο ημίχρονο η Ελλάδα ήταν πολύ καλύτερη. Έκανε το παιχνίδι της και έφτασε σε τελικές. Η πρώτη ήταν στο 100' με τον Μπακασέτα και δύο λεπτά αργότερα είχε δοκάρι ο Μαυροπάνος με κεφαλιά από κόρνερ του Τσιμίκα. Στο 103' δεν βρήκε εστία ο Ρότα και κάπου εκεί φαινόταν ότι το γκολ θα έρθει.

Ωστόσο, στο 105' έκανε ένα αχρείαστο λάθος ο Μαυροπάνος και ο Βλαχοδήμος πραγματοποίησε μεγάλη επέμβαση στο πλασέ του Νταβιντασβίλι. Αυτό έδωσε ψυχολογία στους γηπεδούχους, οι οποίοι είχαν άλλη μία καλή ευκαιρία στο 110' με τον Τσιταϊσβίλι, όταν ξανά δήλωσε παρών ο Βλαχοδήμος.

Άλλη μεγάλη ευκαιρία δεν υπήρχε και έτσι η πρόκριση κρίθηκε στα πέναλτι. Έβαλε το πρώτο ο Κοτσορασβίλι και το έχασε ο Μπακασέτας. Έκανε το 2-0 ο Ζιβζιβάτζε και μείωσε ο Μασούρας. Άουτ έστειλε την μπάλα ο Μικαουτάτζε και ισοφάρισε ο Μπουχαλάκης. Ο Ντβάλι έκανε το 3-2 και ο Γιακουμάκης εκτελώντας άθλια δεν βρήκε εστία. Έτσι με ο Τσακβετάτζε χάρισε την πρόκριση στη Γεωργία με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.

ΓΕΩΡΓΙΑ (Βίλι Σανιόλ): Μαμαρντασβίλι, Κβιρκβέλια, Κάσια, Ντβάλι, Σενγκέλια (86’ Τσιταϊσβίλι), Κακαμπάτζε, Κιτεϊσβίλι (103’ Νταβιντασβίλι), Κοτσορασβίλι, Τσακβετάντζε (103’ Κβερκβεσβίλι), Κβαρατσχέλια (108’ Κβιλιτάια), Ζιβζιβάτζε (74’ Μικαουτάντζε).

ΕΛΛΑΔΑ (Γκουστάβο Πογέτ): Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ (60’ Ρότα), Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος (106’ Ρέτσος), Τσιμίκας, Κουρμπέλης (66’ Σιώπης), Μάνταλος (98’ Μπουχαλάκης), Μπακασέτας, Πέλκας (60’ Κωνσταντέλιας), Μασούρας, Ιωαννίδης (91’ Γιακουμάκης).

Μοιραστείτε το: