14/06/2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | Κυριακή 9 Ιουνίου 2024 - 22:19

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δεν φτάσαμε στο στόχο…»

Η δήλωση του πρωθυπουργού για το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών 2024

Με ψυχραιμία έδειξε να αντιμετωπίζει το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που ναι μεν ανέδειξε πρώτη δύναμη και με διαφορά τη Νέα Δημοκρατία, αλλά με σημαντικότατες απώλειες πέφτοντας κάτω από το φράγμα του 30%...

Αναλυτικά, η δήλωση του πρωθυπουργού το βράδυ της Κυριακής (9/6/2024) είναι η ακόλουθη:

«Ευχαριστώ από καρδιά όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες που μας εμπιστεύτηκαν για άλλη μια φορά. Οι ευρωβουλευτές μας θα δώσουν τη μάχη στο Ευρωκοινοβούλιο.

Το κόμμα μας δεν έφτασε στον στόχο που είχαμε θέσει, ούτε με ενδιαφέρουν επιχειρήματα όπως η διαφορά από το δεύτερο κόμμα είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία των ευρωεκλογών. 

Υπήρξαν πολλοί ψηφοφόροι που θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για προβλήματα, με σημαντικότερο την ακρίβεια,

Γνωρίζαμε από την αρχή ότι οι εκλογές θα ήταν δύσκολες.

Παρά και τις δικές μου προσπάθειες έλειψε ο ουσιαστικός προβληματισμός για την Ευρώπη και το μέλλον που θέλουμε. 

Ακούω την φωνή και την εντολή τους: ‘‘Σας εμπιστεύομαστε, αλλά προσπαθήστε περισσότερο’’ και αυτό θα κάνουμε για να βαδίσουμε πιο γρήγορα προς την Ευρώπη.

Στη Γαλλία και τη Γερμανία κυβερνητικά κόμματα υποχώρησαν σημαντικά. Η ΝΔ παραμένει ισχυρή και ένα από τα μεγαλύτερα κεντροδεξιά κόμματα στην Ευρώπη.

Είναι η μοναδική που μπορεί να προσφέρει σταθερότητα. Από τώρα οι εκλογές αυτές γίνονται αφετηρία μιας νέας διαδρομής προς το 2027. Από αύριο στεκόμαστε με μεγαλύτερη ένταση στα προβλήματα για μεγαλύτερη δουλειά, για μεγαλύτερη προσπάθεια και λιγότερες αστοχίες

Έχουμε τρία χρόνια μπροστά μας χωρίς εκλογές. Όπως η Ελλάδα του 2024 είναι πολύ καλύτερη από το 2019 θα συμβεί το ίδιο και το 2027. Το θέλουμε και το μπορούμε».

Μοιραστείτε το: