20/07/2024
ΚΟΣΜΟΣ | Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024 - 18:04

Καθαιρέθηκε ο Μπελέρης από δήμαρχος Χειμάρρας

Την αφαίρεση του αξιώματός τουαποφάσισε η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή στα Τίρανα

Η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή στα Τίρανα αποφάσισε την Παρασκευή (5/7/2024) την αφαίρεση του αξιώματος του εκλεγμένου δημάρχου της Χειμάρρας, από τον Φρέντι Μπελέρη.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, η απόφαση λήφθηκε βάση του νόμου για την αποεγκληματοποίηση των δημοσίων λειτουργών και υπαλλήλων, εφόσον υπάρχει εις βάρος τους τελεσίδικη ποινική απόφαση από τα δικαστήρια.

Όπως είναι γνωστό ο Φρέντι Μπελέρη δικάστηκε τελεσίδικα την προηγούμενη Παρασκευή με δύο χρόνια φυλάκιση από το Εφετείο του Δικαστηρίου Κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος, για εκλογική διαφθορά.

Ο Φρέντι Μπελέρης δικαιούται εντός μίας βδομάδας να προσφύγει σε έφεση στο Εκλογοδικείο. Σε περίπτωση που η σημερινή απόφαση παραμείνει σε ισχύ και στο εκλογοδικείο, τότε η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή ενημερώνει σε δύο μέρες τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος θα ορίσει την ημέρα των πρόωρων εκλογών στο Δήμο Χιμάρας και οι οποίες θα πρέπει να διεξαχθούν εντός 40 ημερών.

Στη σημερινή (5/7/2024) ακρόαση στην Κεντρική Εκλογική Επιτροπή παρέστη με τη συνοδεία αστυνομίας και ο φυλακισμένος Φρέντι Μπελέρης.

Μοιραστείτε το: