20/07/2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | Δευτέρα 8 Ιουλίου 2024 - 19:04

«Ζεστή» για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ η Άννα Διαμαντοπούλου

«Δεν θα είμαι απούσα σε αυτή την ιστορία», είπε αναφορικά με τις εκλογές στο κόμμα

Ανοιχτό άφησε η Άννα Διαμαντοπούλου το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ ενόψει των εσωκομματικών εκλογών που θα διεξαχθούν τον Οκτώβριο.

Με δηλώσεις της στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3 τη Δευτέρα (8/7), η πρώην υπουργός τόνισε πως «δεν θα είμαι απούσα σε αυτή την ιστορία».

Συγκεκριμένα η Άννα Διαμαντοπούλου ανέφερε: «Η διαδικασία στο ΠΑΣΟΚ είναι η πιο κρίσιμη από την κρίση και μετά, γιατί όλο το πολιτικό σύστημα ρευστοποιείται. Η Ν.Δ. μετά από έναν πενταετή κύκλο που δείχνει ότι κλείνει, σε πολλές πλευρές δεν υπάρχει το αφήγημα που σε μεγάλο βαθμό έχει επικοινωνιακά χαρακτηριστικά. […] Από τότε που το ΠΑΣΟΚ ήταν στο 44% και στους 3,5 εκατ. ψηφοφόρους, τώρα έφτασε σε κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες».

Και συνέχισε λέγοντας: πως «είναι σε βέρτιγκο ο ΣΥΡΙΖΑ» και έτσι τόνισε την ανάγκη για «ένα ισχυρό και δυνατό κόμμα που θα έχει μια κούρσα στις επόμενες εκλογές, την ίδια στιγμή που κινδυνεύει να ιταλοποιηθεί το πολιτικό σύστημα».

Αναφορικά με τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ, η Άννα Διαμαντοπούλου αναγνώρισε ότι οι εξελίξεις στο κόμμα «προκάλεσε το ενδιαφέρον των media» και πρόσθεσε: «Να αντιληφθούμε ότι η συντηρητική κυριαρχία δεν εγκλωβίζεται σε ένα πρόσωπο, το αφήγημα αυτό πρέπει να έχει συμμάχους, που δεν είναι μόνο τα κομματικά στελέχη. Χρειαζόμαστε να κατανοήσουμε και να απαντήσουμε στα προβλήματα μιας πολύ μεγάλης μεσαίας τάξης».

Ως εκ τούτου, η πρώην υπουργός ανέφερε πως «ήταν σωστό που μπήκαν γρήγορα οι εκλογές» και ισχυρίστηκε πως «υπάρχει χρόνος να αντιστραφεί το κλίμα για το ΠΑΣΟΚ». Για την ίδια, το πρόσωπο που θα αναδειχθεί στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, οφείλει «να μπει μπροστά και να εμπνεύσει τον κόσμο, να δώσει τα εχέγγυα τι έχει κάνει και τι θα κάνει».

Πάντως, σχετικά, με την ενδεχόμενη υποψηφιότητά της για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, η Άννα Διαμαντοπούλου διέψευσε τα σενάρια πως μαζεύει υπογραφές γι' αυτήν, ενώ καυτηρίασε τους «κομματικούς μηχανισμούς», λέγοντας πως «μας έφεραν εδώ που μας έφεραν».

 

Μοιραστείτε το: