20/07/2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | Τρίτη 9 Ιουλίου 2024 - 18:40

Δύο μέλη του ΠΑΣΟΚ εμπλέκονται στο κύκλωμα εκβιαστών στον Δήμο Αθηναίων

Παύει να ισχύει η κομματική τους ιδιότητα * Αναστολή των καθηκόντων τους από το υπουργείο Πολιτισμού

Την απόφαση να αναστείλει την κομματική ιδιότητα δύο μελών του πήρε την Τρίτη (9/7) το ΠΑΣΟΚ καθώς φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση του κυκλώματος εκβιασμών σε καταστηματάρχες της Αθήνας.

Πρόκειται για δύο υπαλλήλους του υπουργείου Πολιτισμού, συνδικαλιστές της ίδιας παράταξης, έναν αρχαιολόγο και έναν εργατοτεχνίτη, τα ονόματα των οποίων βρίσκονται στη λίστα με τους συνεργούς του κυκλώματος και δεν συνελήφθησαν με την διαδικασία του αυτοφώρου μαζί με τα 14 βασικά μέλη του. 

Στην ανακοίνωσή της η Επιτροπή Δεοντολογίας Καταστατικού και Πιστοποίησης του ΠΑΣΟΚ αναφέρει: «Λόγω της φερόμενης εμπλοκής τους σε ποινική υπόθεση, που είδε το φως της δημοσιότητας, η Επιτροπή Δεοντολογίας Καταστατικού και Πιστοποίησης ανέστειλε την κομματική ιδιότητα δύο μελών του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, τους οποίους και ενημέρωσε σχετικώς, μέχρι το πέρας της ποινικής διαδικασίας».

Σημειώνεται ότι τα εν λόγω πρόσωπα τέθηκαν σε αναστολή των καθηκόντων τους και από το υπουργείο Πολιτισμού, με απόφαση της υπουργού Λίνας Μενδώνη.

Μοιραστείτε το: