28/02/2025
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2025 - 13:41

Ο Μητσοτάκης επανέλαβε τα περί «προσπάθειας αποσταθεροποίησης» και μίλησε για «πλατείες, που πλήρωσε πολύ ακριβά η χώρα…»

Τη στιγμή που οι ίδιοι οι πρωτοκλασάτοι υπουργοί του (Γεωργιάδης, Βορίδης) σπέρνουν ρητορική μίσους, ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο και μπροστά στην πανστρατιά των συγκεντρώσεων είπε πως: «Είμαστε εδώ για να ενώνουμε τους Έλληνες…»

Εμφανώς ανήσυχος ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εισαγωγική ομιλία του στο υπουργικό συμβούλιο της Τετάρτης (26/2/2025) μπροστά στη λαϊκή απαίτηση για μη συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών και τις πρωτοφανείς με μαζικότητα συγκεντρώσεις που αναμένονται την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου όπου υπάρχουν Έλληνες!

Ο πρωθυπουργός τη στιγμή που οι ίδιοι οι πρωτοκλασάτοι υπουργοί του (Γεωργιάδης, Βορίδης) σπέρνουν ρητορική μίσους τα τελευταία 24ωρα, υποστήριξε πως «είμαστε εδώ για να ενώνουμε τους Έλληνες…», επανέλαβε το αφήγημα της προσπάθεια αποσταθεροποίησης της χώρας και τόνισε ότι «το συλλογικό πένθος να μη γίνει νέος διχασμός». 

Τα βασικά σημεία της τοποθέτησης του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη όσο υπήρχαν κάμερες στο υπουργικό συμβούλιο ήταν:  

« -Συμπληρώνονται δύο χρόνια από την τραγωδία των Τεμπών.

-Πρόκειται για ένα εθνικό δράμα που πρέπει να ενώνει την κοινωνία μας κάτω από το αίτημα της αλήθειας και της δικαιοσύνης.

-Ταυτόχρονα είναι και ένα αίτημα σύγκρουσης με λάθη και χρόνιες ανεπάρκειες του κρατικού μηχανισμού που αναδείχθηκαν με τον πιο τραγικό τρόπο το βράδυ της τραγωδίας.

-Μεθαύριο, πολλοί συμπολίτες μας θα βρεθούν στις πλατείες της χώρας για να τιμήσουν τη μνήμη των θυμάτων. Για να στείλουν το αυτονόητο μήνυμα να λάμψει η αλήθεια και να τιμωρηθούν οι ένοχοι. Να απαιτήσουν από την πολιτεία ασφαλείς συγκοινωνίες.

-Σίγουρα θα βρεθούν και ορισμένοι που θα διαδηλώσουν κατά της κυβέρνησης.

-Η πολιτεία έχει χρέος να μεριμνήσει ώστε ο καθένας να ασκήσει το δικαίωμά του στην ελεύθερη έκφραση.

-Η Αστυνομία θα είναι εκεί για να προστατεύσει τους συμμετέχοντες.

-Κάποιοι επιθυμούν να μετατρέψουν αυτό το συλλογικό πένθος σε μια ευκαιρία ενός νέου διχασμού. Να καπηλευτούν τον πόνο ως μοχλό των δικών τους σκοπιμοτήτων.

-Είναι φανερή η απόπειρα συγκεκριμένων κύκλων να μεταβάλουν το κλίμα συγκίνησης σε κλίμα πολιτικής αποσταθεροποίησης.

-Μέρος της αντιπολίτευσης έφτασε να μιλάει για κυβέρνηση δολοφόνων.

-Έχουμε χρέος να αποτρέψουμε την αμφισβήτηση της εσωτερικής σταθερότητας στην πατρίδα μας.

-Η χώρα μας έχει πληρώσει πολύ ακριβά τις πάνω και τις κάτω πλατείες.

-Όσοι οραματίζονται την Παρασκευή ως ένα ορόσημο για βίαιες ανατροπές θα μας βρουν απέναντι.

-Η κοινωνία δεν θέλει να κατρακυλήσουμε σε ένα περιβάλλον παρατεταμένης αστάθειας.

-Σε λίγες ημέρες θα βρεθούμε στο Κοινοβούλιο. Εκεί τα κόμματα θα καταθέσουν συγκεκριμένες θέσεις. Και φυσικά, η αντιπολίτευση, αν θέλει, πρόταση δυσπιστίας.

-Στη Δημοκρατία αδιέξοδα δεν υπάρχουν, και αυτό θα αποδειχθεί και πάλι.

-Ας θυμόμαστε ότι είμαστε εδώ για να ενώνουμε τους Έλληνες: και τους διαδηλωτές και αυτούς που θα τιμήσουν αθόρυβα την επέτειο.

-Όπως το πένθος για το Μάτι το κάναμε εφαλτήριο για να χτίσουμε μια αποτελεσματική πολιτική προστασία έτσι και τα Τέμπη να γίνουν καταλύτης για να αποκτήσουμε σύγχρονα τρένα». 

Μοιραστείτε το: