
Άδειασε τον υπουργό Υγείας ο πατέρας που έχασε δύο κόρες και μία ανιψιά στην εγκληματική τραγωδία των Τεμπών
Δύο χρόνια έχουν περάσει από την ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη και η οικογένεια Πλακιά συνεχίζει τον αγώνα της για δικαιοσύνη…
Μιλώντας το Σάββατο (11/10) στο «MEGA» ο Νίκος Πλακιάς ανέφερε πως είναι θυμωμένος με τους υπεύθυνους της τραγωδίας, ενώ… άδειασε τον υπουργό Υγείας, Άδωνη Γεωργιάδη τονίζοντας πως αναδημοσιεύει τις απόψεις του θέλοντας να διχάσει την κοινή γνώμη.
«Η διαχείριση ήταν δύσκολη. Δεν είχαμε καταλάβει τι είχε συμβεί», είπε ο Νίκος Πλακιάς, περιγράφοντας την αρχική αδράνεια και το «απόλυτο κενό» που βίωσε η οικογένεια. «Δεν είχαμε το κουράγιο να σηκωθούμε από τα κρεβάτια μας. Έψαχνα να δω αν τα παιδιά μάς χρειάζονταν… Αυτό με έτρωγε».
Στη συνέχεια, ο άνθρωπος που έχασε τις δίδυμες κόρες του Χρύσα, Θώμη καθώς και την ανιψιά του, Αναστασία συγκλόνισε με τα λεγόμενα του καθώς ανέφερε: «Ο αριθμός τρία στην οικογένειά μας ακόμα με τρομάζει. Δεν σκέφτομαι τρία, σκέφτομαι ότι αυτά τα παιδιά ήταν ένα. Μαζί ήρθαν στη ζωή, αγκαλιά έφυγαν».
Για τους ανεύθυνους-υπεύθυνους ο Πλακιάς δεν «μάσησε» τα λόγια του και τόνισε πως αισθάνεται μίσος για όλους αυτούς και ζήτησε το αυτονόητο, δηλαδή το έγκλημα να αντιμετωπιστεί ως σοβαρό ποινικό ζήτημα. «Νιώθω μίσος για όλους τους υπεύθυνους… Η λέξη πλημμέλημα’δεν πρέπει να υπάρχει στην υπόθεση των Τεμπών, αλλά κακούργημα», ανέφερε.
Για την απεργία πείνας του Πάνου Ρούτσι, τόνισε ότι η πρωτοβουλία «ταρακουνούσε το σύστημα», αλλά απέφυγε να την υπερεκμεταλλευτεί προσωπικά λέγοντας πως: «δεν πήγα στον Πάνο Ρούτσι, γιατί φοβόμουν ότι θα κάνω κακό, αντί για καλό».
Επιπλέον, κατήγγειλε ότι δημόσια πρόσωπα αναδημοσιεύουν τις απόψεις του με τρόπο που, όπως είπε, διχάζει τους συγγενείς των θυμάτων. «Θυμώνω που ο Άδωνις Γεωργιάδης αναδημοσιεύει τις απόψεις μου. Δεν υπάρχει λόγος… να αναφέρεται στο όνομά μου», δήλωσε, και εξέφρασε την απορία του για όσους κατηγορούν ότι «σπάνε την ενωμένη γροθιά» των γονέων.
Σε πιο ανθρώπινο τόνο, δεν παρέλειψε να εκφράσει στήριξη σε άλλες οικογένειες θυμάτων: «Πάντα θα κάνω μία αγκαλιά στη Μαρία Καρυστιανού. Είναι η μάνα που έχασε το παιδί της», είπε, υπενθυμίζοντας την πρώτη παρουσία και τις συγκλονιστικές της ερωτήσεις στο σημείο της τραγωδίας.
Ο Νίκος Πλακιάς καταγγέλλει επίσης ότι γύρω από την υπόθεση έγιναν «τεράστια πολιτικά παιχνίδια», και επανέλαβε την προσωπική του υπόσχεση στα κορίτσια, την οποία αισθάνθηκε ότι δεν τήρησε. Με ιδιαίτερα φορτισμένες λέξεις προειδοποίησε ότι αν οι κατηγορίες στο δικαστήριο περιοριστούν σε πλημμέλημα, θα επιδείξει την αντίδρασή του με τρόπο που θα υπενθυμίζει το μέγεθος της απώλειας.
«Πώς να συνηθιστεί το άδειο δωμάτιο;» κατέληξε ο ίδιος, περιγράφοντας την καθημερινή επώδυνη επαφή με το κενό στο σπίτι και την προσμονή να βρεθεί «μία μέρα πιο κοντά» στα παιδιά του.
Το θέμα παραμένει ανοιχτό στη δημόσια συζήτηση και στα δικαστήρια, ενώ οι οικογένειες των θυμάτων συνεχίζουν να ζητούν απαντήσεις και δικαιοσύνη.