Δεν βρίσκεται σε αυτή ο Ανεστίδης μετά τις υβριστικές δηλώσεις για τον πρωθυπουργό * Απολογήθηκε, αλλά θα κινηθεί με μηνύσεις ο αγροτοσυνδικαλιστής
Στη δημοσιότητα δόθηκε το βράδυ της Παρασκευής (16/1) από την Π.Ε.Μ. (Πανελλήνια Επιτροπή Μπλόκων) η λίστα των αγροτών με τους 31 εκπροσώπους οι οποίοι τη Δευτέρα (19/1) στις 13:00 θα συναντήσουν τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.
Από αυτή απουσιάζει ο Κώστας Ανεστίδης ο οποίος την Πέμπτη (15/1) είχε μιλήσει με υβριστικά σχόλια κατά του Μητσοτάκη on camera και έτσι το μπλόκο των Μαλγάρων, έθεσε τον αγροτοσυνδικαλιστή εκτός και όρισε στη θέση του τον Κώστα Σέφη.
Η λίστα με τους 31 (25+6 παρατηρητές) αφορά αντιπροσωπεία από όλα τα μπλόκα της χώρας και όλους τους κλάδους του πρωτογενούς τομέα και αποτελείται από τους:
ΑΓΓΕΛΑΚΟΥΔΗΣ ΗΛΙΑΣ, ΓΡΟΥΖΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ, ΒΕΣΜΕΛΗΣ ΑΠΟΣΤΌΛΗΣ, ΤΟΥΡΤΟΥΡΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΣΕΦΗΣ ΚΩΣΤΑΣ, ΦΡΟΝΙΜΟΠΟΥΛΟΣ ΙΟΡΔΆΝΗΣ, ΜΗΚΕΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΧΑΛΚΙΔΗΣ ΤΑΣΟΣ, ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ, ΜΠΕΤΣΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ, ΚΑΡΝΑΒΙΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΛΙΛΙΚΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ, ΖΑΡΚΑΔΟΥΛΑΣ ΚΩΣΤΑΣ, ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ, ΠΑΡΑΜΠΑΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΤΣΙΒΙΚΑΣ ΜΠΑΜΠΗΣ, ΔΟΥΡΟΥΜΗΣ ΚΩΣΤΑΣ, ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ, ΜΟΣΧΟΣ ΘΩΜΑΣ, ΚΟΥΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΤΣΕΡΝΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΓΚΙΟΡΓΚΙΝΗΣ ΤΑΣΟΣ, ΣΕΣΚΛΙΩΤΗΣ ΧΑΡΗΣ, ΛΕΟΝΤΑΡΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ, ΠΕΡΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΏΤΗΣ, ΤΖΕΛΛΑΣ ΚΩΣΤΑΣ, ΤΣΙΟΥΤΡΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ, ΑΛΕΙΦΤΗΡΑΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ, *ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΙΟΡΔΑΝΗΣ, ΜΑΡΟΥΔΑΣ ΡΙΖΟΣ.
Ο Ιορδάνης Ιωαννίδης βρίσκεται με ερωτηματικό στη λίστα καθώς την Παρασκευή ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΟΑΣΝΛ, με ανάρτησή του, ανέφερε ότι ο ίδιος αυτοεξαιρέθηκε από τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, αλλά και ότι παραιτείται από το Συντονιστικό του μπλόκου της Νίκαιας.
Δεσμεύσεις και λύσεις ζητούν οι αγρότες
Οι αγρότες δηλώνουν ότι αναμένουν από τη συνάντηση αυτή, συγκεκριμένες δεσμεύσεις και λύσεις στα αιτήματά τους.
«Είμαστε αποφασισμένοι να συζητήσουμε όλα τα προβλήματα διεξοδικά με τον κ. Μητσοτάκη και να απαιτήσουμε λύσεις ώστε την επόμενη ημέρα να είμαστε βιώσιμοι και ανταγωνιστικοί σε όλο αυτό το ευρωπαϊκό περιβάλλον», τόνισε χαρακτηριστικά ο Σωκράτης Αλειφτήρας, εκπρόσωπος Τύπου της Αγροτικής Ομοσπονδίας Λάρισας, στην ΕΡΤ.
«Δεν έχουμε σκοπό να κάνουμε σπιθαμή βήμα πίσω όσον αφορά την επιβίωσή μας, την αξιοπρέπειά μας και κυρίως είναι μεγάλη θέλησή μας -και γι’ αυτό προσερχόμαστε- να παραμείνουμε στον τόπο μας και να συνεχίσουμε να είμαστε παραγωγικοί την επόμενη μέρα, ώστε να τροφοδοτούμε τον ελληνικό πληθυσμό με φθηνά ελληνικά προϊόντα», πρόσθεσε.
Από την πλευρά της, η κυβέρνηση είχε επιμείνει στη συμμετοχή μόνο των εκπροσώπων που δεν συνδέονται με παραβατική συμπεριφορά ή ελέγχονται για παρατυπίες.
Θύελλα αντιδράσεων για τις δηλώσεις Ανεστίδη
Στο μεταξύ οι δηλώσεις Ανεστίδη έχουν προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων. Οι αγρότες, διαχώριζαν τη θέση τους, κάνοντας λόγο για «τουλάχιστον ατυχείς δηλώσεις», σημειώνοντας ότι το βίντεο που κυκλοφόρησε δεν απηχεί τις απόψεις του οργανωμένου αγροτικού κινήματος.
Νωρίτερα την Παρασκευή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης ξεκαθάρισε ότι ο εν λόγω αγροτοσυνδικαλιστής δεν πρόκειται να συμμετάσχει στη συνάντηση της Δευτέρας, καθώς βρίσκεται υπό έλεγχο από τις αρμόδιες Αρχές. Επιπλέον χαρακτήρισε τις τοποθετήσεις και τις υβριστικές αναφορές του Ανεστίδη ως «απαράδεκτες» και «εκτός ορίων χυδαιότητας».
Ανεστίδης: «Ήταν μία έκφραση εκ παραδρομής και εκτός αέρα, ζητώ συγγνώμη»
Πάντως την Παρασκευή ο Κώστας Ανεστίδης μιλώντας στον ΑΝΤ1 ανέφερε πως μετανιώνει για όσα είπε και ζήτησε συγγνώμη.
«Ήμασταν εκτός αέρα. Αυτό που έγινε ήταν χυδαίο. Όταν ήμασταν εκτός αέρα, εξέφρασα αυτό που λέει όλος ο ελληνικός λαός πίσω από τις πόρτες. Το είπα φιλικά. Όλοι συμφώνησαν και κούνησαν τα κεφάλια. Ξέρουμε τι λένε όλοι οι Έλληνες, τι λέμε μεταξύ μας. Ήταν μία έκφραση εκ παραδρομής, εκτός συζήτησης και εκτός αέρα. Αυτό έγινε Δευτέρα, Τρίτη και το διοχέτευσαν χθες. Και επειδή είμαι ευθύς άνθρωπος, ζητάω και συγγνώμη. Εγώ λέω την αλήθεια και εκφράζομαι όπως νιώθω», δήλωσε...
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας μιλώντας στο OPEN, ο αγροσυνδικαλιστής τόνισε πως η συγγνώμη του ισχύει, αλλά θα προβεί σε μηνύσεις κατά παντός υπεύθυνου» και δήλωσε: «Ήμασταν μια παρέα αγροτών και δημοσιογράφων. Τρώγαμε και καλαμπουρίζαμε. Αν δημοσιοποιηθεί ό,τι λέγεται ιδιωτικά, πρέπει να φύγει η κυβέρνηση. Σε μια ιδιωτική συζήτηση λέει ο καθένας ό,τι θέλει. Από δεν σημαίνει ότι πρέπει να δημοσιοποιηθεί. Εγώ σε άλλες ιδιωτικές συζητήσεις έχει πει και χειρότερα, πολύ χειρότερα. Ξέρω είναι βαριές κουβέντες, αλλά αν ακούγατε τι λένε βουλευτές που δεν είναι υπουργοί…».
Τέλος, ισχυρίστηκε πως το videoδόθηκε προς την κυβέρνηση από άτομο που θέλει να κάνει εκδούλευση και πως η κυβέρνηση δεν σεβάστηκε την οικογένειά του, και πως ήξεραν ότι θα έλεγε αλήθειες για αυτό και ήθελαν να τον… εξοντώσου. Παράλληλα επανέλαβε ξανά ότι θα βρίσκεται στη συνάντηση της Δευτέρας…

