28/01/2026
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2026 - 14:21

Ρουμανία: «Το αποκλείω 1.000% να κόλλησε το τιμόνι…»

Αυτό ανέφερε ο πραγματογνώμονας, Παναγιώτης Μαδιάς για το τροχαίο με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ

Φως στα αίτια του τραγικού δυστυχήματος των οπαδών του ΠΑΟΚ στη Ρουμανία την Τρίτη (27/1) που είχε σαν αποτέλεσμα να πεθάνουν επτά φίλαθλοι του «Δικεφάλου του Βορρά» και να τραυματιστούν άλλοι τρεις, προσπαθούν να ρίξουν οι πραγματογνώμονες.

Την Τετάρτη (28/1) ο Έλληνας γιατρός, Δημήτρης Κούκουλας που επισκέφθηκε το νοσοκομείο στην Τιμισοάρα και μίλησε με τους τραυματίες ανέφερε πως το τιμόνι μπλόκαρε κατά την προσπέραση, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του ενός οπαδού των «ασπρόμαυρων».

Όμως όπως ανέφερε, επίσης την Τετάρτη (28/1) ο πραγματογνώμονας, Παναγιώτης Μαδιάς μιλώντας στον ΣΚΑΪ, το ενδεχόμενο να μπλόκαρε το τιμόνι του μοιραίου βαν κατά την προσπέραση έχει αποκλειστεί και παρέθεσε τη δική του εκτίμηση για τις συνθήκες του δυστυχήματος.

«Από τη μακρόχρονη εμπειρία μου πάνω στη διερεύνηση τροχαίων και μηχανολογικών βλαβών, το αποκλείω 1.000% να μπλόκαρε το τιμόνι», ανέφερε χαρακτηριστικά. Όπως είπε, από την ανάλυση του βιντεοληπτικού υλικού συντελείται μια υπέρβαση από το βαν, αυτή να ολοκληρώνεται με επιτυχία, έχοντας έτσι μεγάλο χώρο να επανέλθει στο κανονικό του ρεύμα και αντί να κάνει αυτό, συνεχίζει να καβαλά τη διπλή γραμμή σε απόσταση τουλάχιστον 20 μέτρων.

Παράλληλα, ο Μαδιάς σημείωσε πως δεν τίθεται ζήτημα ομίχλης, καθώς το βαν έχει ορατότητα και βλέπει το κόκκινο φορτηγό να κινείται στο αντίθετο ρεύμα και στιγμιαία κάνει ελιγμό προς τα αριστερά υπό γωνία 20-25 μοιρών, πηγαίνοντας κατευθείαν πάνω στον κινούμενο στόχο, χωρίς να έχει συντελεστεί κανένας αποφευκτικός ελιγμός ούτε φρενάρισμα.

Μοιραστείτε το: